Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2019

Γιώργος Κατρούγκαλος στον Επικοινωνία 94FM: "Δεν αθωώνει τους πολιτικούς η έλλειψη στοιχείων για την Novartis"


"Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, ότι από τη στιγμή...
που υπάρχει αναφορά σε πολιτικά πρόσωπα, έπρεπε να αποσταλεί ο φάκελος της υπόθεσης στη Βουλή" είπε στην εκπομπή Briefing του Επικοινωνία 94fm και τον Τάκη Σπηλιόπουλο, ο βουλευτής του Συριζα και πρώην Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος.
"Τα βέλη μας", συνέχισε, αναφερόμενος στο ίδιο θέμα, "δεν στρέφονται επ' αυτού, ούτε κατά της δικαιοσύνης. Στρέφονται κατά του κύριου Σαμαρά, ο οποίος θέλησε να δημιουργήσει μια ποινική υπόθεση, στην αρχική φάση ακόμα του σκανδάλου Novartis, προκειμένου να τρομοκρατήσει τους εμπλεκόμενους δικαστικούς. Γιατί σας θυμίζω δεν είχε ασκήσει μηνύσεις μόνο κατά των πολιτικών αλλά και κατά των δικαστών, κάτι πρωτοφανής στα ελληνικά χρονικά.".
Και συνέχισε: "Η εκτίμησή μας είναι, ότι απέναντι σε ένα υπαρκτό σκάνδαλο, όπως της Novartis, δημιουργήθηκε μια κατασκευασμένη ιστορία περί σκευωρίας. Για να μην κάνει καλά η δικαιοσύνη τη δουλειά της και να δημιουργηθεί αντιπερισπασμός."
Στην παρατήρηση του Τάκη Σπηλιόπουλου ότι τα επτά δέκατα του ενδεχόμενου σκανδάλου έχουν καταρριφθεί με την αρχειοθέτηση από τη δικαιοσύνη των υποθέσεων των επτά πολιτικών, ο κύριος Κατρούγκαλος αντέτεινε πως "το γεγονός ότι δε βρέθηκαν στοιχεία δεν σημαίνει απόλυτη αθωότητα. Ξαναλέω έλλειψη στοιχείων δεν σημαίνει αθωότητα".
"Πολλές φορές τα στοιχεία δεν αποδεικνύουν ενοχή. Θυμόσαστε ότι ο Αλ Καπόνε πήγε φυλακή, όχι για αυτά που έχει κάνει, αλλά για φοροδιαφυγή.", δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Κατρούγκαλος.
Και πρόσθεσε: "Πολλές φορές υποθέσεις διερευνώνται και δε βρίσκονται στοιχεία γιατί τα στοιχεία είναι καλυμμένα. Αυτό θα μπορούσε να είχε συμβεί και σε αυτή την περίπτωση και δεν το αποκλείω. Είναι γνωστό ότι υποθέσεις που εμπλέκουν κορυφαίους πολιτικούς σε όλο τον κόσμο είναι εξαιρετικά δυσαπόδεικτες."
Κλείνοντας, ο πρώην υπουργός σημείωσε: "Ο κύριος Μητσοτάκης ευρισκόμενος μεταξύ σφύρας και άκμονος όπου σφύρα είναι η ακραία πλευρά του κόμματος του και άκμονας η πρόθεσή του να μην φτάσει το κλίμα της πολιτικής ζωής σε εκτροπή και όξυνση, κάτι που θα ήθελαν οι ακραίοι του κόμματος του. Και έτσι επέλεξε την μεσοβέζικη λύση να πάει σε έναν ρεβανσισμό light. Αν πραγματικά ήθελε ο κύριος Μητσοτάκης να ακολουθήσει τη λογική ότι υπήρχε σκευωρία, έπρεπε να βάλει στο κάδρο και τον Αλέξη Τσίπρα."
Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Γιώργου Κατρούγκαλου στο παρακάτω link:
https://www.mixcloud.com/94fm/κ-κατρούγκαλος-δεν-αθωώνει-τους-πολιτικούς-η-έλλειψη-στοιχείων-για-την-novartis/