Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

Μήπως πάσχετε από "σεξουαλική ανορεξία";


Αν λέτε ή ακούτε από τον/την σύντροφό σας τη φράση, "όχι απόψε αγάπη μου", πιο συχνά κι από το όνομά σας, τότε ίσως πάσχετε από το νέο σύνδρομο που "χτυπάει" όλο και...

περισσότερα ζευγάρια: τη συντροφική ανορεξία!
Αν ο/η σύντροφός σας είναι ψυχρός/η, απόμακρος/η και δεν έχει όρεξη για σεξ, αν εσείς οι ίδιοι σκέφτεστε την σεξουαλική επαφή ως ... αγγαρεία, τότε το παρακάτω άρθρο σας αφορά!
Μία κλασική περίπτωση "συντροφικής ανορεξίας"
"Περνάει ώρες κολλημένος στο Ιντερνετ, ή στέλνει γραπτά μηνύματα, αλλά φαίνεται ότι δεν έχει να πει τίποτε σ' εμένα. Κάνει τα πάντα για να μη μείνουμε μόνοι οι δυό μας. Και είναι πάντα πολύ κουρασμένος ή πολύ μεθυσμένος για να κάνουμε έρωτα", λέει η Εμμα, μια όμορφη ξανθιά για τον σύζυγό της Μπιλ.
Το περίεργο είναι ότι ο Μπιλ θα επέμενε ότι αγαπάει τη γυναίκα του. Το πρόβλημά του είναι η "συντροφική ανορεξία", ένας όρος που δημιουργήθηκε στις ΗΠΑ από τον ψυχολόγο Douglas Weiss για να περιγράψει μια οδυνηρή μορφή απόσυρσης, που ισχυρίζεται ότι καταστρέφει εκατομμύρια γάμους - την απόσυρση της συναισθηματικής, πνευματικής και σεξουαλικής οικειότητας.
Το βιβλίο του "Ανορεξία: Θεραπεύοντας τον Κρυφό Εθισμό στον Γάμο σας" (Intimacy Anorexia: Healing The Hidden Addiction In Your Marriage) κυκλοφορεί ήδη στις ΗΠΑ.
Απαντήστε στις ερωτήσεις και μάθετε αν πάσχετε από "σεξουαλική ανορεξία"
Μήπως πάσχετε και εσείς από αυτό το σύνδρομο; Σύμφωνα με τον δρα Weiss, αν οι απαντήσεις σας είναι θετικές σε 5 ή περισσότερες από τις παρακάτω ερωτήσεις, τότε θα πρέπει να αντιμετωπίσετε σοβαρά το πρόβλημα που απειλεί την σχέση σας:
1. Είστε πάντα "πολύ απασχολημένος" για να ενδιαφερθείτε για τα προβλήματα του/της συντρόφου σας;
2. Του/της ρίχνετε το φταίξιμο για όποιο πρόβλημα προκύψει;
3. Του/της στερείτε αγάπη και στήριξη όταν ξέρετε ότι το έχει ανάγκη;
4. Δεν του/της αναγνωρίζετε επιτεύγματα;
5. Δεν θέλετε να κάνετε σεξ μαζί του/της τόσο συχνά όσο παλιά;
6. Δεν του/της εκμυστηρεύεστε τα συναισθήματα και τα προβλήματά σας;
7. Τον/ την επικρίνετε συνέχεια;
8. Διατηρείτε απόσταση;

9. Χρησιμοποιείτε τα χρήματα σαν όπλο: του/της κρύβετε την πραγματική οικονομική σας κατάσταση, δεν του/της δίνετε αρκετά χρήματα ή χρησιμοποιείτε τα χρήματα για να ελέγχετε τον/την σύντροφό σας; (newscity1)