Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Έξυπνα tips για να κρατήσετε τη σκόνη έξω από το σπίτι!!!


Μπορεί να μοιάζει με χαμένη μάχη κάθε φορά που αποφασίζετε να ξεσκονίσετε, όμως υπάρχουν μερικά κόλπα που θα σας βοηθήσουν να κρατήσετε τη...

 σκόνη μακριά από το σπίτι σας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα!
v  Μην χρησιμοποιείτε φτερό ξεσκονίσματος. Δεν τίθεται ζήτημα ότι αυτό το εργαλείο καθαρισμού απλά μεταφέρει τη σκόνη από τη μία επιφάνεια στην άλλη. Αντ’ αυτού, επιλέξτε ηλεκτροστατικά ξεσκονόπανα ή με μικροΐνες που «αιχμαλωτίζουν» τη σκόνη. Και για να εξασφαλίσετε ότι εξακολουθούν να μαζεύουν αποτελεσματικά τη σκόνη, καλό θα ήταν να τα πλύνετε ή να τα αντικαταστήσετε όταν λερωθούν αρκετά.

v  Μην παραβλέπετε καλοριφέρ και κλιματιστικά. Πρόκειται για σημεία όπου η σκόνη συσσωρεύεται πολύ εύκολα, με αποτέλεσμα όταν τα βάζουμε σε λειτουργία, ο αέρας μέσα στο σπίτι να γεμίζει εκατομμύρια κόκκους σκόνης. Δοκιμάστε να τα καθαρίσετε με τη μαλακή βούρτσα της ηλεκτρικής σκούπας κάθε φορά που σκουπίζετε το πάτωμα του σπιτιού σας.

v  Ξεσκονίστε με νερό. Όταν η σκόνη είναι ξηρή διαχέεται πιο εύκολα στον αέρα, καθιστώντας πιο δύσκολο το ξεσκόνισμα. Βουτήξτε το ξεσκονόπανο σε νερό με απορρυπαντικό γενικής χρήσης ή ψεκάστε το με ένα ειδικό σπρέι ξεσκονίσματος για καλύτερα αποτελέσματα.

v  Μην ψεκάζετε απευθείας πάνω στα έπιπλα. Εάν κάνετε αυτό, κινδυνεύετε να δημιουργήσετε μια «μεμβράνη» πάνω στα ξύλινα έπιπλα που είναι δύσκολο να αφαιρεθεί και επιπλέον συγκεντρώνει περισσότερη σκόνη. Αντ’ αυτού, ψεκάστε το πανί και περάστε το απαλά από όλη την επιφάνεια του επίπλου.


Μην ξεχνάτε να αλλάζετε τα φίλτρα της ηλεκτρικής σκούπας, τα οποία έχουν σχεδιαστεί για να αιχμαλωτίζουν τη λεπτή σκόνη και τα σωματίδια. Τα βουλωμένα φίλτρα δεν μπορούν να παγιδεύσουν τη σκόνη και στην πραγματικότητα την διαχέουν πίσω στον αέρα. Είναι σημαντικό να αντικαταστήσετε ή να πλύνετε τα φίλτρα, όπως συστήνει ο κατασκευαστής του κάθε μοντέλου… (infokids)