Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Η Γεωργία Κακαλοπούλου απαντά, στο «κουτσομπολιό»… της αυλής!!!


Με το που μπήκε στην αυλή η Γεωργία χαμογέλασε, καθώς όπως μας εκμυστηρεύτηκε, της ήρθαν στο νου τα παιδικά της χρόνια, τότε που ο κόσμος ήταν ένας τεράστιος παιχνιδότοπος και ένα μεγάλο βάζο με καραμέλες που αρκούσε να βάλουμε το χέρι και να αρπάξουμε…


Τι σας έχει λείψει από τα παιδικά σας χρόνια; Η ανεμελιά και η δύναμη  τους. Ο κόσμος ήταν ένας τεράστιος παιχνιδότοπος και ένα μεγάλο βάζο με καραμέλες που αρκούσε να βάλουμε το χέρι και να αρπάξουμε.
Ο αγαπημένος ήρωας των παραμυθιών, ποιος ήταν; Νομίζω πως ήταν ο Σεβάχ ο Θαλασσινός… ο ήρωας που επινόησε η Σεχραζάντ για να γλιτώσει το θάνατο από τον παρανοϊκό της σύζυγο.
Τι είναι για εσάς οι φίλοι; Είναι ένα πολύτιμο δώρο της ζωής. Δίχως αυτούς θα έμοιαζε φτωχή και άδεια.
Θα συγχωρούσατε κάποιον που σας έχει πικράνει; Ναι, με προϋποθέσεις.
Ποιο θεωρείτε ως Θείο δώρο στο χαρακτήρα σας; Λόγω  μετριοφροσύνης θα αφήσω την απάντηση σε αυτούς που με γνωρίζουν.
Τι είναι για εσάς η δυστυχία; Μεγάλη απώλεια… για οτιδήποτε είναι πραγματικά σημαντικό.
Ποιο είναι το βασικό σας ελάττωμα; Δύο… ο ενθουσιασμός και η ανυπομονησία…
Αν η μοίρα σας γύριζε την πλάτη, τι θα κάνατε για να την καλοπιάσετε; Θα έδινα τον εαυτό μου. Τίποτε καλύτερο από αυτό.
Τι είναι για εσάς η ευτυχία; Η υγεία, οι άνθρωποι,  οι επιτυχίες, οι στιγμές.
Πως εκδηλώνεται την αγάπη σας; Με όποιο τρόπο μπορώ. Το πιο δύσκολο για μένα είναι να μην την εκδηλώσω.
Έχετε προδώσει ποτέ την εμπιστοσύνη του άλλου; Δεν το έχω κάνει και δε θα το έκανα ποτέ. Σε πολλούς τομείς. Πιστεύω στο φιλότιμο, λέξη μονάχα ελληνική, ταιριαστή στην ελληνική ψυχή.
Έχετε μετανιώσει ποτέ για κάτι; Σπάνια μετανιώνω για κάτι, κι αν το κάνω, δε φοβάμαι να το παραδεχτώ. Στον εαυτό μου  και στους άλλους.
Τι είναι αυτό που σας δίνει ενέργεια; Η αγάπη.
Η αισιοδοξία, υπάρχει στο λεξικό της ζωής σας; Με χαρακτηρίζει ως άτομο, παρόλα αυτά, κοντεύουν να μου την κλέψουν όπως ακριβώς και από όλους τους έλληνες.
Τι συναίσθημα σας δημιουργεί η καθημερινότητα; Τελμάτωση.
Με τι ασχολείστε αυτό τον καιρό; Επικαλούμαι τη μούσα μου προσπαθώντας να κάνω ένα καινούριο συγγραφικό ταξίδι.
Τι δεν θα θέλατε να μη σας κλέψουν από το θησαυροφυλάκιο της ψυχή σας; Την ικανότητα μου να ξεχωρίζω τα πολύτιμα και να τα αγαπώ, όσο απλά και μικρά και να είναι.
Ποιο βιβλίο θα θέλατε να είχατε γράψει; Πολλά είναι τα βιβλία που θα ήθελα να έχω γράψει αλλά κανένα που να έχει γράψει κάποιος άλλος.
Σε ποια ταινία θα θέλατε να ήσασταν πρωταγωνιστής; Στην «Περηφάνια και προκατάληψη» Ο έρωτας και η ρομαντική ατμόσφαιρα μιας εποχής σαν αυτήν που μας αφηγείται η Τζέιν Όστεν, σε μια ταινία που ενσαρκώνει  ένα από τα ωραιότερα συγγραφικά της έργα.
Ποιο είναι το αγαπημένο σας τραγούδι; The shape of my heart  των Backstreet boys
Ποιο είναι το αγαπημένος σας αντικείμενο, το «γούρι» σας; Ένα στυλό που μου έκανε δώρο μια αναγνώστρια και φίλη. Τον κουβαλώ όπου και να πάω και σχεδόν έχει αδειάσει πια.
Ποια είναι η αγαπημένης σας ατάκα; «Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε; Πολέμα..» Καζαντζάκης.
Πως φαντάζεστε τον κόσμο από ψηλά; Μικροσκοπικό και ταυτόχρονα πανέμορφο. Μια χούφτα χρώματα και όνειρα.
Ποιο υπουργείο θα θέλατε να αναλάβετε και για ποιο λόγο; Κανένα. Δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου να ασχολείται με την πολιτική.
Αν σας όριζαν για λίγα λεπτά της ώρας «νομοθέτη», ποιο νόμο θα θέτατε σε εφαρμογή; Κάποιον που να είναι όσο το δυνατόν πιο ιδανικός και δίχως ‘παράθυρα’.
Ποιόν από τους πολιτικούς μας, θα θέλατε να τον δείτε ως ήρωα σε καρτούν; Γιατί να καταστρέψουμε το χιούμορ των καρτούνς;
Τι φοβάστε περισσότερο, από τους ανθρώπους; Την κακία, την αλαζονεία, τον φανατισμό.
Αν μια κακιά μάγισσα σαν έκανε με το ραβδί της ζώο, τι θα θέλατε να είστε; Μάσταγκ, άγριο και ελεύθερο σε απέραντες πεδιάδες.
Πιστεύετε στα όνειρα; Ναι.
Τι κάνετε πριν πέσετε το βράδυ για ύπνο; Λέω μια προσευχή.
Αν σας ζητούσε ένα παιδί μια συμβουλή, τι θα του λέγατε; Να μην παρατάει ποτέ τα όνειρα του. Να προσπαθεί, να δίνει τον εαυτό του.



Η Γεωργία Κακαλοπούλου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, αλλά ζει στην ύπαιθρο, στους πρόποδες του Ανατολικού Ολύμπου, απ’ όπου και κατάγεται.
Φοίτησε στα ΤΕΙ Επισκεπτριών Υγείας, ενώ παράλληλα έκανε σπουδές κλασικής κιθάρας και αρμονίας. Παρακολούθησε μαθήματα ζωγραφικής και σχεδίου, καθώς και μαθήματα υποκριτικής σε ερασιτεχνικό θέατρο της Κατερίνης, συμμετέχοντας σε πολλές παραστάσεις.
Εργάζεται ως ιδιωτική υπάλληλος σε τεχνικό γραφείο. Είναι παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών.
Η μεγάλη της αγάπη είναι η συγγραφή μυθιστορημάτων.
Γράφει, επίσης, ποιήματα. Άρθρα της έχουν δημοσιευτεί στη διαδικτυακή εφημερίδα Mag Newspaper.

(Για τον ΑΥΛΟΓΥΡΟ & τον Παύλο Ανδριά)