Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

Κατάγγειλε τη διαφθορά από το κινητό σου!!!


Με μία καινούρια ηλεκτρονική εφαρμογή που εγκαινιάστηκε, η Μη Κυβερνητική Οργάνωση Διεθνής Διαφάνεια-Ελλάς, δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους χρήστες έξυπνων...

κινητών τηλεφώνων να καταγγείλουν υποθέσεις διαφθοράς. Με τρόπο άμεσο, απλό και αποτελεσματικό.
Η δράση αποτελεί μέρος της Υπηρεσίας «Διαφάνεια Τώρα!» και της Γραμμής Υποστήριξης 101 90 για καταγγελίες υποθέσεων διαφθοράς και εντάσσεται στο πλαίσιο πανελλαδικής ενημερωτικής εκστρατείας της Διεθνούς Διαφάνειας με σύνθημα «Ώρα να Ξυπνήσουμε!». Σκοπός της εκστρατείας είναι να ευαισθητοποιήσει για τις οδυνηρές συνέπειες της διαφθοράς στη ζωή και την καθημερινότητα εκατομμυρίων ανθρώπων αλλά και να γνωστοποιήσει τη λειτουργία, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, της Υπηρεσίας «Διαφάνεια Τώρα!» για την καταγραφή καταγγελιών διαφθοράς και την παροχή πληροφόρησης και υποστήριξης σε κάθε πολίτη.
Η Διεθνής Διαφάνεια-Ελλάς επέλεξε μία σύγχρονη ηλεκτρονική εφαρμογή η οποία λειτουργεί με εύχρηστο τρόπο και δίνει στον κάτοχο του έξυπνου τηλεφώνου (smartphone) τη δυνατότητα να αναφέρει στην Υπηρεσία «Διαφάνεια Τώρα!» με 4 απλά βήματα το περιστατικό διαφθοράς το οποίο αντιμετώπισε/αντιμετωπίζει ή του οποίου έγινε μάρτυρας.
Συγκεκριμένα, ο χρήστης κατεβάζει δωρεάν στο τηλέφωνό του (Google Play, Appstore), τη νέα εφαρμογή ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΤΩΡΑ!. Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει κάθε πολίτης που επιθυμεί να ενημερωθεί και να καταγγείλει ένα περιστατικό διαφθοράς είναι τα ακόλουθα:
Να απαντήσει στο κουίζ ερωτήσεων για να διαπιστώσει, εάν το περιστατικό που τον απασχολεί, σχετίζεται ή όχι με διαφθορά.
Να καταγράψει περιληπτικά το περιστατικό συμπληρώνοντας το ειδικό πεδίο.
Να συμπεριλάβει κάποιο στοιχείο επικοινωνίας του (email ή τηλέφωνο) ώστε να επικοινωνήσουμε μαζί του.
Να πατήσει το πεδίο «Αποστολή» για να λάβουμε την καταγγελία του.

Στη συνέχεια, η Διεθνής Διαφάνεια υποδέχεται τη γραπτή καταγγελία και αφού εξετάσει την κάθε περίπτωση μεμονωμένα, επικοινωνεί με τον πολίτη παρέχοντάς του σαφείς πληροφορίες και καθοδήγηση για το πώς και πού να απευθυνθεί –σε ποιο αρμόδιο δημόσιο όργανο- και ταυτόχρονα, είναι εκεί για να παρακολουθήσει και να ασκήσει πιέσεις για την έκβαση της υπόθεσης… (iapopsi)