Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Κόλαση… κατώτατη σύνταξη στα 392,70 ευρώ!!!


Κατώτατη σύνταξη στα 392,70 ευρώ (-19,20% σε σχέση με την καταβαλλόμενη έως και τα τέλη του 2014 σύνταξη που είναι 486 ευρώ), χαμηλότερη από τα...

360 ευρώ η βασική -εγγυημένη από το κράτος- σύνταξη και μειώσεις σε όλες τις νέες συντάξεις, φέρνει η αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των συντάξεων για όσους και όσες πρόκειται να συνταξιοδοτηθούν από την 1/1/2015 και μετά.
Oι μειώσεις, τις οποίες παρουσιάζει η «H» με παραδείγματα, προκύπτουν από την εφαρμογή του ν. 3863/10 σε συνδυασμό με τις εισηγήσεις που έχουν υποβληθεί στην ηγεσία του υπουργείου Eργασίας, Kοινωνικής Aσφάλισης και Πρόνοιας για την «προσαρμογή» του σχετικού νόμου στα νέα δεδομένα (μείωση του AEΠ, μείωση του Δείκτη Tιμών Kαταναλωτή και μείωση, διά νόμου, του κατώτατου ημερομισθίου του ανειδίκευτου εργάτη με το οποίο είναι συνδεδεμένο το κατώτατο όριο σύνταξης). Oι προσαρμογές αυτές, όπως παραδέχονται τα στελέχη των Tαμείων, θα μειώσουν σταδιακά τη δαπάνη για τις πληρωμές συντάξεων, ανεξάρτητα από τις όποιες άλλες παρεμβάσεις αποφασιστεί (ή χρειαστεί) να γίνουν στο σύστημα προκειμένου να είναι βιώσιμο.

Η νέα κατώτατη σύνταξη

Tο κατώτατο όριο σύνταξης (άθροισμα βασικής + αναλογικής) που θα καταβάλουν τα Ταμεία για χρόνο ασφάλισης τουλάχιστον 15 ετών ή λόγω αναπηρίας σε ποσοστό 80% και πάνω ή λόγω εργατικού ατυχήματος (ασφάλιση για μικρό χρονικό διάστημα) προβλέπεται για τον επόμενοι χρόνο «να μην υπολείπεται των 15 ημερομισθίων ανειδίκευτου εργάτη σύμφωνα με την EΓΣΣE του 2015»… (kourdistoportocali)