Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

Φιλολογικός καφές… με τα βλέμματα στραμμένα στο μέλλον!!!


Το Δ.Σ του Συνδέσμου Φιλολόγων Πύργου-Ολυμπίας πραγματοποίησε την Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου την πρώτη του συνάντηση για το νέο σχολικό έτος στο Sherlock all day bar, όπου πρόσφερε στα μέλη και τους φίλους...

του Συνδέσμου τον καθιερωμένο καφέ.
  Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Παναγιώτης Γεωργακόπουλος, αφού ευχήθηκε μια καλή και δημιουργική χρονιά, τόνισε την ανάγκη συσπείρωσης των συναδέλφων και τη διαρκή επαγρύπνησή τους, για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα των εκπαιδευτικών και των φιλολόγων ειδικότερα, οι οποίοι πλήττονται από την πολιτική του Υπουργείου, που διαρκώς υποβαθμίζει την ειδικότητα μειώνοντας τις φιλολογικές ώρες, ανοίγοντας τις αναθέσεις στα φιλολογικά μαθήματα, μη δημιουργώντας το εργαστήριο του φιλολόγου στα σχολεία, αδρανοποιώντας τις σχολικές βιβλιοθήκες και-το κυριότερο- χωρίς να διορίζει καθηγητές, για να καλύψει τα κενά.
   Στη συνέχεια, οι φιλόλογοι και οι φίλοι τους είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για τις μελλοντικές δράσεις του Συνδέσμου, όπως η εκδήλωση για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών την επόμενη Τετάρτη στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Πύργου και η εκδήλωση-αφιέρωμα στον Ν. Καζαντζάκη στις αρχές Οκτωβρίου.
  Παράλληλα,  τα μέλη ενημερώθηκαν για τις επερχόμενες εκλογές του Συνδέσμου, που θα γίνουν μέσα στο Νοέμβριο και την ανάγκη ανανέωσης του Δ.Σ με την ενεργοποίηση κι άλλων φιλολόγων για τη συνέχιση του έργου του Συνδέσμου.
   Αξίζει να σημειωθεί, επίσης, ότι για την τρέχουσα σχολική χρονιά το Δ.Σ του Συνδέσμου εξασφάλισε για τα μέλη του μια σημαντική έκπτωση σε λογοτεχνικά βιβλία και σχολικά βοηθήματα από βιβλιοπωλεία του Πύργου και της Αρχαίας Ολυμπίας.

  Στη συνάντηση, τέλος, παραβρέθηκαν ο  πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ηλείας Γιάννης Γιαννόπουλος, ο πρόεδρος του Συλλόγου Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής Ν. Ηλείας Γιάννης Αλτάνης και οι αιρετοί του ΠΥΣΔΕ Αλεξία Λιάγκουρα και Βασίλης Βασιλειάδης, ενώ προσφέρθηκαν αντίτυπα του βιβλίου του Παύλου Ανδριά «Όταν το τρένο φεύγει».