Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

9 συμβουλές για να γίνει το πρωινό ξύπνημα παιχνίδι…


Σε ποιον αρέσει το πρωινό ξύπνημα; Σε κανέναν, πόσο μάλλον στα παιδιά...


Αποφεύγετε να ανοίγετε το πρωί την τηλεόραση
Η τηλεόραση αποδιοργανώνει και καθυστερεί όχι μόνο τα παιδιά αλλά και τους μεγάλους από τις πρωινές ετοιμασίες.
Βάλτε το ξυπνητήρι τουλάχιστον 10 λεπτά νωρίτερα
Έτσι ώστε να μπορέσετε να ξυπνήσετε με την ησυχία σας πριν σηκώσετε τα παιδιά. Μην ξεχνάτε ότι ένα ευχάριστο για σας ξύπνημα σημαίνει ότι θα είστε ευχαριστημένοι και θα ξυπνήσετε με πολύ πιο ήπιο και γλυκό τρόπο τα παιδιά.
Κάντε μια λίστα
Μια λίστα από το προηγούμενο βράδυ για το τι ρούχα θα φορέσουν τα παιδιά, τι θα ετοιμάσουμε για κολατσιό κτλ. Θα μας βοηθήσει πολύ. 
Βεβαιωθείτε ότι το παιδί σας κοιμάται αρκετά το βράδυ
Τα παιδιά χρειάζονται τουλάχιστον 8 με 10 ώρες βραδινού ύπνου για να είναι ξεκούραστα. Αυτό σημαίνει ότι για να ξυπνήσουν στις 7 πρέπει να έχουν κοιμηθεί το αργότερο μέχρι τις 9 το βράδυ. Γι’ αυτό οργανώστε σωστά το ημερήσιο πρόγραμμα και μην αφήνετε τα παιδιά να ξενυχτούν εκτός εάν υπάρχει σοβαρός λόγος.
Λάβετε υπόψη το χαρακτήρα του παιδιού σας
Μερικά παιδιά ξυπνούν με μεγάλη τους χαρά και είναι πάντα ευδιάθετα ενώ άλλα δυσκολεύονται πολύ. Γι’ αυτό αναλογιστείτε: το παιδί σας δυσκολεύεται με τις αλλαγές; Πόση ώρα χρειάζεται για να ολοκληρώσει κάτι, όπως το να ντυθεί; Μήπως θέλει ειδικό τρόπο στο ξύπνημα για να μη γκρινιάζει;
 Μην χρησιμοποιείτε το σχολείο σαν μπαμπούλα
Συχνά ο λόγος που τα παιδιά δεν θέλουν να σηκωθούν το πρωί είναι γιατί τα έχετε τρομοκρατήσει σε θέματα αργοπορίας ή σε σχέση με μια εργασία που ξέχασαν. Επίσης όταν το παιδί έχει κάποιο  πρόβλημα με άλλα παιδιά ή με το δάσκαλο, γίνεται απρόθυμο να ξαναγυρίσει εκεί όπου είναι το πρόβλημα. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να μιλάτε καθημερινά με τα παιδιά σας και να σας διηγούνται τη μέρα τους για να μπορέσετε να διακρίνετε τέτοια προβλήματα.
Περιορίστε ό,τι τα αποσπά
Εκτός από την τηλεόραση τα παιχνίδια και ο υπολογιστής το πρωί είναι σίγουρη συνταγή για αργοπορία. Μερικά παιδιά δυσκολεύονται να συγκεντρωθούν και να τελειώσουν το ντύσιμό τους, το πρωινό τους όταν υπάρχουν εξωγενείς παράγοντες που τα αποσπούν όπως ένα παιχνίδι. Φροντίστε λοιπόν να βάλετε όρους.
Φανείτε ελαστικοί με το πρωινό.
Αν ξέρετε ότι το παιδί σας γενικώς δεν είναι του… πρωινού φροντίστε να βρει στο τραπέζι πράγματα που μπορεί να φάει χωρίς διαμαρτυρία, όπως έτοιμους χυμούς, γάλα, smoothies , δημητριακά ή ένα κουλούρι με τυρί.

Αποφύγετε να το ξυπνάτε απότομα
Ποιος ενήλικος θέλει να τον ξυπνούν με φωνές;. Πόσο μάλλον τα παιδιά… (ilovestyle)