Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

Οι δύο λέξεις που μπορούν να καταστρέψουν μια σχέση…


«Ένα τυχαίο βράδυ, σε ένα τυχαίο μέρος ένα κορίτσι συναντά έναν άγνωστο, μέχρι εκείνη τη στιγμή αγόρι, κοιτάζονται και νιώθουν μεταξύ τους μια ακατανίκητη έλξη. Γίνονται εραστές, σύζυγοι και...

''αδελφές ψυχές'' ». Μια κοινή ιστορία αγάπης που ακούγεται, επαναλαμβάνεται αλλά και συμβαίνει συχνά, που όμως, κατά την συγγραφέα Μελίσα Νταλ αποτελεί μια μεγάλη παγίδα. 
Η Νταλ καταπιάστηκε με το θέμα σε ένα πρόσφατο άρθρο της σε περιοδικό της Νέας Υόρκης καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι η ιδέα ενός ανθρώπου που τείνει να αποτελεί «ένα» με τον σύντροφό του, στην πραγματικότητα υποχρεώνει το ζευγάρι να νιώθει ότι αυτό είναι απαραίτητο συστατικό της σχέσης τους και καταλήγει να τους καταπιέζει.

 Σε μια ανοιχτή συζήτηση που είχαν συντάκτες της Huffington Post με την Νταλ για το θέμα των «αδελφών ψυχών» και την ακαμψία που εισάγει η έννοια αυτή στις σχέσεις, όλοι μαζί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το να πιστέψει ένας άνθρωπο ότι είναι το άλλο μισό ενός άλλου, δυσκολεύει τη σχέση τους, καθώς, όταν το ζευγάρι πιστεύει κάτι τέτοιο, του είναι αδύνατο να αποδεχθεί τις συγκρούσεις, που μοιραία υπάρχουν, κατά τη διάρκεια της κοινής του ζωής… (iefimerida)