Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Κάτι… βρωμάει!

Με το Μεσοπρόθεσμο Οικονομικό Πρόγραμμα και τον εφαρμοστικό νόμο να έχουν μπει πια στη ζωή μας, είναι λίγοι αυτοί πλέον που ελπίζουν σε ένα καλύτερο αύριο, σε μια νέα εποχή  γεμάτη ανάπτυξη και κέρδη, εκτός από τους κυβερνόντες και τους παρατρεχάμενους!

Τυχαίο είναι ότι όλοι τους και μιλάω για τους ξένους «οικονομικούς ιππότες»,  έπεσαν πάνω στα κόμματα και φαγώθηκαν να τους πείσουν να συμπράξουν όλοι στην υλοποίηση του προγράμματος; Δε νομίζω…

Από την πρώτη στιγμή έδειξαν τις προθέσεις τους, με το καλημέρα έδειξαν τα δόντια τους και αμή τι άλλο, έκαναν γνωστό μέχρι και στον πιο ηλίθιο κάτοικο αυτής της χώρας, ότι από τη στιγμή που τους δόθηκε το πράσινο φως, θα τα πάρουν όλα και με τις ευλογίες μας!

Εκείνο όμως που δεν θέλουν είναι αντιδράσεις, κόσμο στους δρόμους και στις πλατείες, προπηλακισμούς, γιουχαρίσματα και γιαουρτώματα, καθώς επίσης και ομάδες που έχουν τη δύναμη,  αν συσπειρωθούν να τους τινάξουν τη μπάνκα στον αέρα…

Ότι μας φοβούνται όλοι σα λαό για την τρέλα που κουβαλάμε και για την ανυπότακτη φιλοσοφία που μας δέρνει, δεν είναι κάτι κρυφό και γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε, αφού αυτό το στυλάκι μας εξιτάρει!

Αυτό όμως που πρέπει να μας ανησυχεί και να μας βάζει σε υποψίες είναι ότι, δεν μπορεί όλος ο κόσμος και ο ντουνιάς να μιλάει για χρεοκοπία της Ελλάδας με αποδείξεις, εφημερίδες και περιοδικά να αναλύουν θέσεις οικονομικών αναλυτών και εδώ, στη χώρα του υπέρμετρου σοσιαλοδημοκρατισμού το μόνο που ακούς είναι ένα παρατεταμένο «αποκλείεται»!

Η υπερβολική σιγουριά, που τρομάζει, αυτή που με φασιστικό τρόπο και ύφος προσπαθούν να μας επιβάλουν, την ίδια στιγμή που κάνοντας μια γρήγορη βόλτα στον κόσμο του internet θα δεις ότι κάποιοι θέλουν να μας εξαφανίσουν, για να κάνουν πιο εύκολο το παιχνίδι τους, με την ανοχή της υπάρχουσας κυβέρνησης.

Αυτής, που ενώ μπορούσε να πατήσει πόδι και να πει δεν έχω, δεν πληρώνω  και κάνω εκ νέου διαπραγματεύσεις για το χρέος, προκλητικά αδιαφόρησαν και άφησαν ελευθέρους τους κερδοσκόπους να στήσουν το δικό τους πάρτι!


Ένα πάρτι… που έχει αρχίσει να βρωμάει, καθώς ο υπέρογκος δανεισμός φωτογραφίζει μια μόνιμη κατοχή της χώρας από το νέο «κατακτητή», που αν καταφέρει να υποτάξει και τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης, που δεν το πιστεύουμε, θα έχει την ελευθερία να εκμεταλλευτεί τις πλουτοπαραγωγικές πήγες μας, που τόσα χρόνια οι κυβερνήσεις μας τις κουκούλωναν με εντολές των ξένων, για να μην ξυπνήσουν τα κουτάβια, δηλαδή εμείς!

Γιατί άμα ξέρεις ότι με τον πλούτο σου αγοράζεις όποιον θέλεις και εξουσιάζεις εσύ τα κέντρα αποφάσεων, θα ήσουν εσύ το αφεντικό και όχι το μόνιμα κοροϊδάκι της εξουσίας που σου βαραεί το ντέφι και χορεύεις, σα μαϊμού!

(άρθρο του Παύλου Ανδριά από το φύλλο της ΠΡΩΤΗΣ, στις 4-7-2011)