Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018

«Η Μεγάλη νίκη της Ζωής»… στο γραφείο της Κάλλης



Η Ζωή είναι μια τόση δα μικρή ζαχαρίτσα. Ζει ανέμελα...
στην αγαπημένη της Ζαχαροχώρα, παρέα με τους ξεχωριστούς της φίλους. Όμως ένα τρομερό γεγονός θα συμβεί και θα αλλάξει μια για πάντα την καθημερινότητά της. Ή μήπως όχι;

Ποιο είναι το μεγάλο μυστικό της μικρής Ζωής;
Το βιβλίο «Η Μεγάλη νίκη της Ζωής» σε κείμενο και εικόνες της Ελένη Τσαλδίρη, κυκλοφορεί από της εκδόσεις Σαΐτης. Ένα παραμύθι- ύμνος για τα παιδιά που δίνουν μάχη για να ξεπεράσουν τις δυσκολίες μιας ανίατης ασθένειας, τον καρκίνο.

Ένα βιβλίο που δείχνει το μεγαλείο της ψυχικής δύναμης αυτών των παιδιών, που νοσούν. Ένα βιβλίο που βοηθά να καταλάβει κανείς πως όλα μπορεί να τα καταφέρεις με την πίστη, την αγάπη, την υπομονή και την αθωότητα της ψυχής που έχει ένα παιδί.  

Και στο τέλος βγαίνεις νικητής, παλεύοντας με το τέρας που λέγεται καρκίνος. Το νικάς με αδιάκοπο αγώνα, παλεύοντας και στέλνοντας ένα μήνυμα, άλλοτε σαν ψίθυρο και άλλοτε σαν ένα δυνατό κρότο.

«Δεν παραιτείσαι και δεν υποτάσσεσαι, η ζωή θα σε ανταμείψει».
Παρ’ όλο που είναι γραμμένο και αφιερωμένο στα παιδιά με καρκίνο, εγώ θα έλεγα πως το μήνυμα είναι τόσο δυνατό που μπορείς να πάρεις δύναμη διαβάζοντάς το και να σταθείς δυνατός σε όποια δυσκολία κι αν αντιμετωπίζεις.

Επίσης να συνειδητοποίησεις πόσο μικρός είσαι μπροστά στο μεγαλείο της ψυχικής δύναμης ενός παιδιού.

Η εικόνες και τα χρώματα που χρησιμοποιεί η συγγραφέας- εικονογράφος αποδίδουν τον ψυχισμό και την κατάσταση της αρρώστιας. Χρησιμοποιώντας όλη την παλέτα χρωμάτων τονίζει κάθε συναίσθημα που δεν μπορούν οι λέξεις  μερικές φορές  να πουν…

Μέρος των εσόδων από την πώληση κάθε βιβλίου θα διατεθεί για τους σκοπούς του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο ΕΛΠΙΔΑ.

Καλλιόπη Γραμμένου
by Aylogyros news