Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018

Διορθωτικές κινήσεις και λύσεις για τα μικρά ατυχήματα στα ρούχα σου…


Της  Πωλίνας Φράγκου


Ένας πλήρης οδηγός με όλα τα μυστικά για λεκέδες...
και άλλες άβολες καταστάσεις που μπορεί να σου τύχουν.
Ανεξάρτητα απ' το πόσο χρόνο αφιερώνεις στο να επιλέξεις τα κατάλληλα ρούχα ή παπούτσια, πάντα υπάρχει εκείνη η στιγμή που νομοτελειακά κάτι θα πάει στραβά και θα σου χαλάσει τη φασή. Από το κουμπί που έφυγε τη λάθος ώρα μέχρι ένα φερμουάρ που κόλλησε όταν ήθελες να κουμπώσεις το μπουφάν σου.

ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ
Αυτά είναι τα πιο συνηθισμένα ατυχήματα που μπορείς να έχεις την ώρα που ετοιμάζεσαι να βγεις ή είσαι ήδη έξω και πώς θα τα διορθώσεις στο άψε σβήσε.

Κόλλησε το φερμουάρ
Είναι απ' τις πιο άβολες καταστάσεις που μπορεί να σου κάτσουν, ειδικά αν είσαι ήδη έξω. Για αρχή έλεγξε αν έχει κολλήσει κάτι στα δόντια του φερμουάρ. Αν όχι προσπάθησε να το ξεκολλήσεις με τη βοήθεια λίγης βαζελίνης. Αν δεν έχεις στο σπίτι, όλο και κάποιο σαπούνι ή λίγο λάδι θα σου βρίσκεται, που θα κάνουν εξίσου τη δουλειά.

Έγδαρες τα παπούτσια σου
Ευκολάκι το συγκεκριμένο. Απλά βάζεις λίγη ενυδατική κρέμα στο σημείο που έχει φθαρεί, μέχρι να το περάσεις με βαφή και να διώξεις το σημάδι. Σε περίπτωση που το παπούτσι είναι λουστρίνι μπορείς απλά να το αλείψεις και αυτό με λίγη βαζελίνη και αμέσως θα ξαναβρεί τη χαμένη του λάμψη.

Σου έφυγε το κουμπί
Φυσικά και δεν περιμένω να έχεις κρατήσει το εφεδρικό κουμπί που είναι στο σακουλάκι που κρέμεται στο εσωτερικό του μπουφάν. Ούτε και να κουβαλάς πάνω σου βελόνα και κλωστή. Για να μην μπαίνεις ποτέ στη διαδικασία να ψάχνεις για ένα ίδιο κουμπί φρόντισε να μην χάσεις αυτά που ήδη έχεις. Οπότε προνοείς. Το μυστικό είναι να απλώνεις λίγο ασετόν, που θα τα κάνει πολύ πιο ανθεκτικά.

Λερώθηκες στο τραπέζι
Συνηθισμένα πράγματα. Το χειρότερο σενάριο είναι να σου πέσει κόκκινο κρασί. Είναι απ' τους πιο δύσκολους λεκέδες, γι' αυτό και όσο πιο γρήγορα τον αντιμετωπίσεις τόσο το καλύτερο. Ένα κόλπο είναι να ρίξεις πάνω του αλάτι και με την πρώτη ευκαιρία καυτό νερό. Σε κάθε περίπτωση μην προσπαθήσεις να στεγνώσεις τον λεκέ, αν είσαι έξω.

Έκατσες πάνω σε τσίχλα
Το να καθίσεις πάνω σε τσίχλα είναι ένα απ' τα πιο ενοχλητικά πράγματα που μπορεί να σου συμβεί. Εκτός του ότι δεν φταις εσύ που κάποιος παράτησε την τσίχλα του πάνω στην καρέκλα, δεν είναι και εύκολο να την βγάλεις. Μπορείς όμως να βάλεις το ρούχο στην κατάψυξη για περίπου δύο ώρες και στη συνέχεια να αφαιρέσεις τη σακούλα μέσα στην οποία το έχεις βάλει. Λογικά θα φύγει η τσίχλα. Εναλλακτικά ψέκασε το σημείο με λίγο σπρέι για τα μαλλιά ή άπλωσε χυμό λεμόνι.

Γέμισες τρίχες
Είτε γέμισες τρίχες απ' το γατί που έχεις στο σπίτι είτε το μάλλινο πουλόβερ άφησε όλα του τα σημάδια στο μπουφάν σου, θα σου χρειαστεί ένας κύλινδρος με ταινία για να τις ξεκολλήσεις από πάνω σου.

Το αποσμητικό σου αφήνει σημάδια στη μπλούζα
Οι λευκοί λεκέδες που μπορεί να σου αφήσει το αποσμητικό στη μπλούζα δεν είναι και ό,τι χειρότερο μπορεί να σου συμβεί. Ένα υγρό μαντηλάκι ή μια βρεγμένη πετσέτα θα διώξουν εύκολα τα σημάδια. Ωστόσο δεν χρειάζεται να τρίψεις αρκετά το ρούχο, γιατί θα καταστραφούν οι ίνες του.

Ιδρωμένο πουκάμισο
Αν το αγαπημένο σου πουκάμισο κιτρίνισε επειδή είχες μια δύσκολη μέρα στη δουλειά και ο ιδρώτας σου άφησε το σημάδι του, μπορείς να το κάνεις σαν καινούργιο με ένα απλό υλικό που έχεις στο σπίτι. Προτού το βάλεις στο πλυντήριο ρίξει λίγο ξύδι στην περιοχή που έχει τον λεκέ. Αν δεν βιάζεσαι να το πλύνεις μπορείς να το αφήσεις ολόκληρο το βράδυ έτσι.

Μπήκε το πουλόβερ στο πλύσιμο
Αν το αγαπημένο σου κασμιρένιο πουλόβερ μπήκε κατά λάθος στο πλυντήριο μαζί με τα άλλα ρούχα, έχεις μια ελπίδα να το επαναφέρεις σε διαστάσεις ενήλικου και αυτή δεν είναι να αρχίσεις να τραβάς τα μανίκια. Βρέξε το πουλόβερ και βάλτο σε χλιαρό νερό με conditioner μαλλιών για περίπου 15 λεπτά. Μετά στράγγιξε το, χωρίς όμως να το στύψεις, απλά πίεσε το στη μπανιέρα για να φύγει το νερό. Στη συνέχεια άπλωσε το ρούχο σε μια απορροφητική πετσέτα και με τη βοήθεια μιας δεύτερης απομάκρυνε το περιττό νερό και άστο να στεγνώσει.

Σε πεθαίνουν τα καινούργια σου παπούτσια
Αν το καινούργιο ζευγάρι παπούτσια που αγόρασες σου έκανε φουσκάλες στα πόδια, σε βαθμό που ματώνουν και σε πονάνε, το πρώτο πράγμα που έχεις να κάνεις είναι να βάλεις επιδέσμους. Τώρα που πήρες το μάθημά σου να θυμάσαι ότι προτού τα βάλεις πρώτη φορά έξω, δοκίμασε να τα φορέσεις στο σπίτι για μερικές ώρες, ώστε να ανοίξουν.

Κραγιόν στο γιακά
Δεν θέλω να ξέρω πώς απέκτησες αυτό το σημάδι. Αν είναι να δυνατόν να μιλάμε ακόμα για σημάδια κραγιόν ή πιπιλιές στην εποχή μας αλλά σε περίπτωση που το κορίτσι φρόντισε να αφήσει το αποτύπωμά της πάνω σου, υπάρχει λύση. Για αρχή μπορείς να προσπαθήσεις να αφαιρέσεις τον λεκέ με μαντηλάκι ντεμακιγιάζ και έπειτα να το βάλεις στο πλυντήριο… (gr.askmen.com)