Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018

Τα δυο μεγάλα λάθη που κάνουν οι άνδρες με το κοστούμι τους…


Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ


Οι συμβουλές ενός ειδικού…

Ο Κόλιν Χάντερ, πρόεδρος και συνιδρυτής της εταιρείας ανδρικών ρούχων Alton Lane, έχοντας ντύσει μεταξύ άλλων τους προέδρους των ΗΠΑ Τζορτ Μπους πρεσβύτερο και τζούνιορ, μίλησε στο Bussiness Insider για τα δυο μεγάλα λάθη που κάνουν οι άνδρες με το κοστούμι τους και έδωσε τις δικές του πολύτιμες συμβουλές.
Ποιες είναι αυτές;

1. Μην περιπλέκετε τα πράγματα
"Υπενθυμίζουμε στους πελάτες μας συχνά να το κρατούν το στυλ του κοστουμιού τους απλό", δήλωσε ο Hunter. "Μην το γεμίσετε με αξεσουάρ και συνδυάσετε πολλά μοτίβα - ένα λάθος που οι άνθρωποι κάνουν πολύ συχνά".
Σύμφωνα με τον Hunter, οι άνδρες συχνά συνδυάζουν κοστούμια με μοτίβα (ριγέ κτλ) με αξεσουάρ με τρόπο που είναι υπερβολικός.
"Εάν θέλετε να προσθέσετε κάτι που να ξεχωρίζει, περιορίστε το σε ένα μόνο αξεσουάρ", είπε. "Αν έχετε ένα ιδιαίτερο παπιγιόν, γραβάτα ή ένα μαντήλι τσέπης, συνδυάστε το με ένα μονόχρωμο πουκάμισο και ένα μονόχρωμο κοστούμι. Είναι καλό να έχετε στυλ που να είναι πιο απλό και μίνιμαλ και σας κάνει να νιώθετε περισσότερη αυτοπεποίθηση, παρά να κυκλοφορείτε σαν καρτούν."

2. Μην υπο-επενδύεται στον εαυτό σας
Πολλοί άνδρες απλά δεν ξοδεύουν αρκετά χρήματα για τον εαυτό τους, κάτι που φαίνεται περίεργο αν πρέπει να φορούν κοστούμι πολύ συχνά ή ακόμα και μόνο σε ειδικές περιστάσεις, λέει ο Χάντερ.
«Η επένδυση στον εαυτό σας - εκτός από την υγεία και την εκπαίδευση - είναι κρίσιμη για την καριέρα σας, για κοινωνικές περιστάσεις».
Ο Χάντερ συμβουλεύει να αυξήσετε τον προϋπολογισμό που πρέπει να επενδύσετε σε ένα καλό κοστούμι που θα το κρατήσετε για χρόνια.
"Θα προτιμούσα να έχω ένα πολυ καλό κοστούμι από τέσσερα φθηνά κοστούμια που θα λιώσουν", είπε.
Μπορείτε να φοράτε αυτό το κοστούμια για πολλά χρόνια - αν είναι το σωστό στυλ.
Προσθέτει επίσης ότι οι άντρες θα πρέπει να στήσουν την γκαρνταρόμπα τους γύρω από ένα ναυτικό μπλε κοστούμι εξαιτίας της τεράστιας ευελιξίας του.

"Ένα μπλε κοστούμι είναι κάτι που μπορείτε να φορέσετε σε κάθε περίσταση, από το γραφείο έως ένα κοκτέιλ πάρτι», είπε. «Όταν το φοράτε σαν blazer με τζιν ή chinos, θα φαίνεται λιγότερο σαν να φοράτε ένα σακάκι κοστουμιού. Θα ξεχωρίσει λίγο περισσότερο».

Έτσι, αν μπορείτε, επενδύστε σε ένα όμορφο καλό μπλε κοστούμι. Και μη το καταστρέψετε με περιττά αξεσουάρ… (e-radio.gr)