Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018

Μόλις κυκλοφόρησαν από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ


Και σας τα παρουσιάζουμε…

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΑ ΒΙΒΛΙΑ για παιδιά από 4 ετών
Σειρά: Μυθολογικά παραμύθια
Μια σειρά με την οποία επιχειρείται μια καινούργια «ανάγνωση» των αρχαίων ελληνικών μύθων που δεν είναι παλιές χιλιοειπωμένες ιστορίες, αλλά συναρπαστικές αφηγήσεις μέσα από τις οποίες ξετυλίγονται όλες οι διαχρονικές ανθρώπινες περιπέτειες, οι φόβοι και οι χαρές που έχουν σημαδέψει κι ακόμη σημαδεύουν την ψυχή του ανθρώπου.


«Είμαι ο Απόλλωνας»
Κώστας Πούλος
εικονογράφηση: Σοφία Παπαδοπούλου
Σελίδες:  40
Τιμή: 7,70€
Αγαπώ τους ανθρώπους και πιστεύω  σ’ αυτούς. Είμαι το φως και η μουσική. Είμαι ο θεός Απόλλωνας. Ξέρω τα πάντα. Αυτά που έγιναν και όσα πρόκειται να συμβούν. Κι όποιος θέλει να μάθει τα μελλούμενα, ας έρθει να με βρει. Το μαντείο μου είναι ακόμη στους Δελφούς, στο κέντρο του κόσμου. Αυτά και πολλά ακόμα θα μάθουν τα παιδιά για τον Ολύμπιο θεό.
Ξεφυλλίστε τις πρώτες σελίδες του βιβλίου ΕΔΩ:

Σειρά: Ιστορίες Νεοελληνικής μυθολογίας
Η σειρά «Ιστορίες Νεοελληνικής Μυθολογίας» μάς καλεί να θυμηθούμε και να γοητευτούμε ξανά από τα λόγια αλλοτινών καιρών, λόγια που παρηγορούσαν, συντρόφευαν, λόγια που προσπαθούσαν να εξηγήσουν όσα φόβιζαν ή μάγευαν κάποτε τους ανθρώπους. Ιστορίες βασισμένες στις παραδόσεις μας, που περνούσαν προφορικά από γενιά σε γενιά…, για να τις διαβάζουμε μαζί με τα παιδιά μας σήμερα· σήμερα που δεν αφηγούμαστε όπως άλλοτε.


 «Το Κάστρο της Ωριάς»
 Αγγελική Δαρλάση
εικονογράφηση: Κατερίνα Βερούτσου
Σελίδες:  36
Τιμή: 11,00€
Ήταν μια ζηλευτή κυρά, αρχόντισσα ωραία,
γυναίκα νέα κι έξυπνη, με χάρη και με τρόπους.
Και το όνομά της έλεγαν πως ήταν Αφροδίτη,
άλλοι Ρήνη την έλεγαν και άλλοι, απλώς, Ωραία.
Ποια ήταν όμως η ξακουσμένη Ωραία;
Ξεφυλλίστε τις πρώτες σελίδες του βιβλίου ΕΔΩ:

Σειρά: Η πρώτη μου λογοτεχνία
Αξέχαστα έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας, διασκευασμένα από τους καλύτερους Έλληνες συγγραφείς παιδικής λογοτεχνίας. Ιστορίες πολύχρωμες, χιουμοριστικές και φανταστικές, δράσης και περιπέτειας θα κάνουν την πρώτη επαφή των παιδιών με τη λογοτεχνία μια συναρπαστική εμπειρία.


«Ο πρώτος μου Σουίφτ - Τα ταξίδια του Γκιούλιβερ»
διασκευή: Λίνα Σωτηροπούλου
εικονογράφηση: Βασίλης Γκρίβας
Σελίδες:  40
Τιμή: 10,50€
Τα ταξίδια του Λέμιουελ Γκιούλιβερ κράτησαν 16 δύσκολα αλλά διασκεδαστικά χρόνια. Ένιωσε γίγαντας, γνώρισε γίγαντες, βρέθηκε σε ιπτάμενο νησί και στο τελευταίο του ταξίδι γνώρισε τα πιο περίεργα άλογα με πολλή λογική. Εκεί ένα κατάξανθο αλογάκι τού είχε πει: «Χνούι ίλα νίχα», που σημαίνει: να προσέχεις τον εαυτό σου. Γνωρίστε και εσείς τα ταξίδια του Γκιούλιβερ και να θυμάστε: «Χνούι ίλα νίχα»!
Ξεφυλλίστε τις πρώτες σελίδες του βιβλίου ΕΔΩ:


«Ο πρώτος μου Κάρολ - Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων»
διασκευή: Αγγελική Δαρλάση
εικονογράφηση: Σάντρα Ελευθερίου
Σελίδες:  40
Τιμή: 10,50€
Η πασίγνωστη ιστορία της Αλίκης αλλά και οι απίθανες περιπέτειες του Λέμιουελ Γκιούλιβερ σε δύο πολύ όμορφες διασκευές για να τις γνωρίσουν και να τις αγαπήσουν οι μικροί αναγνώστες.
 Ξεφυλλίστε τις πρώτες σελίδες του βιβλίου ΕΔΩ:

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΑ ΒΙΒΛΙΑ για παιδιά από 5 ετών


«Τα μαγικά της Κυριακής»
Κατερίνα Ζωντανού
εικονογράφηση: Αιμιλία Κονταίου
Σελίδες:  40
Τιμή: 11,00€
Τις Κυριακές, στο σπίτι μας, στις τρεις η ώρα ακριβώς, συμβαίνει κάτι μαγικό: όλα μεταμορφώνονται· όπως στα παραμύθια. Και μια το σπίτι γίνεται πελώριο καράβι, την άλλη κάστρο άπαρτο ή μυθικό βασίλειο ή πολιτεία άγνωστη ή έρημο νησί με ναυαγούς. Τις Κυριακές, στο σπίτι μας, στις τρεις η ώρα ακριβώς, έρχεται ο παππούς.
Ξεφυλλίστε τις πρώτες σελίδες του βιβλίου ΕΔΩ:

 ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΑ ΒΙΒΛΙΑ για παιδιά από 6 ετών


«Ο Τρεχαλητής και η Τίποτα»
Κατερίνα Παπαγαρυφάλλου
εικονογράφηση: Θέντα Μιμηλάκη
Σελίδες:  36
Τιμή: 11,00€
Εκείνος έχει ρόδες για πόδια. Στα όνειρά του είναι ο Τρεχαλητής. Εκείνη τη φωνάζουν όλοι Τίποτα. Στα όνειρά της έχει τα πάντα. Δύο παιδιά διαφορετικά από τα άλλα ενώνουν τις δυνάμεις τους και βρίσκουν τη θέση τους στον καθημερινό κόσμο, σαν δύο παιδιά σαν όλα τα άλλα.
Ένα βιβλίο για τη διαφορετικότητα και τη δύναμη της φιλίας που ξεπερνά όλα τα εμπόδια.
Ξεφυλλίστε τις πρώτες σελίδες του βιβλίου ΕΔΩ:


«Ο Φάνης ο φαρσέρ»
Τζένη Κουτσοδημητροπούλου
εικονογράφηση: Βασίλης Γρίβας
Σελίδες: 56
Τιμή: 7,70€
Ο Φάνης είναι πραγματικά πολύ καλός φαρσέρ! Καταφέρνει να κάνει όλη την τάξη να γελά καθημερινά, με τα πιο απίθανα αστεία του. Αλλά τι γίνεται όταν ο Φάνης ξεπεράσει τα όρια της «πλάκας»; Και πότε ένα αστείο, ένα πείραγμα παύει να προκαλεί γέλιο και διασκέδαση; Στην έκδοση περιλαμβάνεται QR Code με την αφήγηση του παραμυθιού από την ίδια τη  συγγραφέα.
Ξεφυλλίστε τις πρώτες σελίδες του βιβλίου ΕΔΩ:

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ από 9 ετών


«Καράβι στον ουρανό»
Λίνα Μουσιώνη
εικονογράφηση: Σοφία Παπαδοπούλου
Σελίδες:  96
Τιμή: 8,80€
Τι κάνεις όταν δεν ταιριάζεις με την οικογένειά σου; Τίποτε. Γιατί οι οικογένειες είναι σαν τα δώρα, λέει ο Ανδρέας. Τα κρατάς ό,τι κι αν κλείνουν. Ο Θάνος και η Ναυσικά συμφωνούν. Κρίμα που έχουν όλοι απαράδεκτες οικογένειες. Ώσπου μια γιαγιά –απαράδεκτη κι αυτή– αποκαλύπτει το μυστικό. Έχουν όλες αστέρι στον ουρανό. Μένει μόνο να βρει ο καθένας το αστέρι της δικιάς του. Ένα βιβλίο για όλα αυτά τα διαφορετικά πράγματα που συνιστούν μία οικογένεια.
Ξεφυλλίστε τις πρώτες σελίδες του βιβλίου ΕΔΩ:

Σειρά: Εγώ, η μαμά και τα μυστήρια
Στο σπίτι της Λίντα και της Έµιλι Ράιτ, µαµά και κόρη βοηθάνε η µία την άλλη, γελάνε πολύ, κλαίνε λίγο, τρώνε λαχανικά (αλλά και µάφιν), λένε «ευχαριστώ», «παρακαλώ» και «λυπάµαι». Και λύνουν µυστηριώδεις υποθέσεις. Μαζί.


«Τρόµος στο Χάλοουιν»
Λουτσία Βακαρίνο
μετάφραση: Δήμητρα Δότση
εικονογράφηση: Πάολα Αντίστα
Σελίδες:  184
Τιμή: 10,50€
Κάποιος σκότωσε τον Χάρο! Μια γιορτή Χάλοουιν, ένα σκοτεινό στοιχειωμένο σπίτι, φάρσες και πυροβολισμοί: μάλλον η πιο δύσκολη υπόθεση για τη μαμά Λίντα και την κόρη της Έμιλι, που θα μάθει να ακούει όχι μόνο το καταπληκτικό ένστικτό της αλλά και την καρδιά της.
Ξεφυλλίστε τις πρώτες σελίδες του βιβλίου ΕΔΩ:

Σειρά: Τα μυστήρια της Πένι Πέπερ


«Το στοιχειωμένο κάστρο»
 Ουλρίκε Ράιλανς
εικονογράφηση: Λίζα Χενς
μετάφραση: Δαρεία Τζαννετάκη
Σελίδες:  152
Τιμή: 10,50€
Στο έκτο βιβλίο της σειράς η Πένι Πέπερ και η ντετεκτιβοσυμμορία της ανακαλύπτουν ένα πραγματικά στοιχειωμένο κάστρο.
Ζήτω! Η Πένι και οι φιλενάδες της πάνε εκδρομή στο κάστρο Σλότερσταϊν. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι θα έρθει και η διπλανή τάξη, μαζί και οι παλιοκατσίκες Ίβι, Γιέτε και Λέονι. Και ότι απαγορεύονται τα σκυλιά. Αλλά γι’ αυτό οι Πένι και Σία έχουν ήδη βρει λύση. Μπορεί το Σλότερσταϊν να είναι στοιχειωμένο, όμως η Πένι και οι ντετέκτιβ της δεν πιστεύουν σε φαντάσματα. Εδώ κάτι δεν πάει καλά…
Ξεφυλλίστε τις πρώτες σελίδες του βιβλίου ΕΔΩ:

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ για παιδιά από 10 ετών


«Οι άπειρες ζωές της Μέιζι Ντέι»
Κρίστοφερ Ετζ
μετάφραση: Αγγελική Δαρλάση
Σελίδες:  176
Τιμή: 11,00€
Είναι τα δέκατα γενέθλια της Μέιζι, και ανυπομονεί να ανοίξει τα δώρα της, ελπίζοντας να πάρει όλα όσα χρειάζεται για να φτιάξει τον δικό της πυρηνικό αντιδραστήρα! Ξυπνάει όμως μέσα σε ένα άδειο σπίτι και έξω δεν υπάρχει τίποτα εκτός από ένα πυκνό και τρομακτικό σκοτάδι.
Παγιδευμένη σε μια πραγματικότητα που μεταβάλλεται αδιάκοπα, η Μέιζι ξέρει ότι, για να σωθεί, θα πρέπει να βασιστεί στους νόμους που διέπουν το σύμπαν και στην αγάπη της οικογένειάς της. Όμως ακόμα και αυτά μπορεί ν’ αποδειχθεί πως δεν αρκούν…
Ο βραβευμένος βρετανός συγγραφέας παιδικών βιβλίων γράφει μια ιστορία επιστημονικής φαντασίας, όπου πέρα από τα επιστημονικά ζητήματα καταφέρνει να θίξει θέματα διαχρονικά αλλά και επίκαιρα για τη λογοτεχνία για παιδιά και νέους, όπως οι αδερφικές και οικογενειακές σχέσεις, η διαφορετικότητα, η αγάπη.
«Μια συγκινητική ιστορία επιστημονικής φαντασίας, ένα ιδιοφυές μυστήριο, από τον κορυφαίο Κρίστοφερ Ετζ».
The Guardian
Ξεφυλλίστε τις πρώτες σελίδες του βιβλίου ΕΔΩ:


«Μια πινελιά μυστήριο»
Μαρία Νομικού
εικονογράφηση: Ράνια Βαρβάκη
Σελίδες:  128
Τιμή: 8,80€
Όταν η Αριάδνη με τους γονείς της φεύγουν από την Αθήνα για να εγκατασταθούν σε ένα μικρό νησί, η ζωή της αλλάζει απότομα. Προς το χειρότερο… Μακριά από τους φίλους της και απ’ όλα όσα την έκαναν χαρούμενη στην πόλη, η Αριάδνη αφοσιώνεται ακόμα περισσότερο στη μεγάλη της αγάπη, τη ζωγραφική, μέσω της οποίας θα ανακαλύψει αλήθειες που δεν τις περίμενε ποτέ.
Ξεφυλλίστε τις πρώτες σελίδες του βιβλίου ΕΔΩ:

Σειρά: Ιστορίες που ζεις δυνατά
Μια σειρά που απευθύνεται σε όσους αποδέχονται τη δική τους διαφορετικότητα αλλά και των άλλων, σε όσους θέλουν να ανήκουν κάπου ή απλώς να εκφραστούν, αλλά κυρίως σ’ εκείνους που θέλουν να ζουν δυνατά


«Ο Κωστής και οι χαμένες λέξεις»
 Στέργια Κάββαλου
εικονογράφηση: Πετρούλα Κρίγκου
Σελίδες:  88
Τιμή: 11,00€

Ο Κωστής φοβάται μήπως χάσει τις λέξεις της γλώσσας του, όταν λόγω της δουλειάς του μπαμπά του θα πρέπει να μετακομίσουν στη Γαλλία και συγκεκριμένα στην Αβινιόν, αφού «εκεί ζητάνε οδοντογιατρούς». Έτσι επινοεί ένα παιχνίδι συγγραφής που απλώνεται σε ολόκληρη την πόλη.
 Ξεφυλλίστε τις πρώτες σελίδες του βιβλίου ΕΔΩ:

Σειρά: Κλασική νεανική λογοτεχνία


«Το σκυλί των Μπάσκερβιλ»
Άρθουρ Κόναν Ντόιλ
εικονογράφηση: Σοφία Παρασκευοπούλου
μετάφραση: Ανδρέας Μιχαηλίδης
Σελίδες:  384
Τιμή: 14,40€
Οι ιστορίες του Σέρλοκ Χολμς αποτελούν ορόσημα στο είδος του αστυνομικού μυθιστορήματος, και το Σκυλί των Μπάσκερβιλ, εμπνευσμένο από έναν θρύλο του 17ου αιώνα για ένα διαβολικό κυνηγόσκυλο που έβγαζε φλόγες από το στόμα του, είναι ίσως η πιο χαρακτηριστική ιστορία του «σερλοκικού» μύθου, απαραίτητο ανάγνωσμα για κάθε λάτρη του δαιμόνιου ντετέκτιβ.
Το Σκυλί των Μπάσκερβιλ είναι το τρίτο από τα τέσσερα αστυνοµικά µυθιστορήµατα του Σερ Άρθουρ Κόναν Ντόιλ µε ήρωα τον ντετέκτιβ Σέρλοκ Χολµς. Αρχικά δηµοσιεύτηκε σε συνέχειες από τον Αύγουστο του 1901 έως τον Απρίλιο του 1902 στο περιοδικό Strand. Σε βιβλίο κυκλοφόρησε την ίδια χρονιά από τον εκδοτικό οίκο George Newnes, µε εικόνες του Σίντνεϊ Πέιτζετ.
Ο Δρ Τζέιµς Μόρτιµερ ζητάει τη βοήθεια του Σέρλοκ Χολµς µετά τον θάνατο του φίλου του Σερ Τσαρλς Μπάσκερβιλ. Ο Σερ Τσαρλς βρέθηκε νεκρός στα κτήµατά του στο Ντέβονσερ, και αν και ο θάνατός του αποδόθηκε σε καρδιακή προσβολή, ο Μόρτιµερ υποψιάζεται εγκληµατική πράξη, λόγω της έκφρασης φρίκης στο πρόσωπο του νεκρού και των αποτυπωµάτων ενός γιγάντιου σκύλου σε µικρή απόσταση από το σηµείο που βρέθηκε.
Ξεφυλλίστε τις πρώτες σελίδες του βιβλίου ΕΔΩ:

ΓΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ για παιδιά από 12 ετών και νέους


«2651 ημέρες δικτατορίας»
 Μαρίζα Ντεκάστρο
εικονογράφηση: Βασίλης Παπαγεωργίου
Σελίδες:  88
Τιμή: 15,15€
Οι 2651 ημέρες δικτατορίας των συνταγματαρχών όπως τις έζησε η Μαρίζα Ντεκάστρο.
Για το χρονικό αυτό διάστημα με αφετηρία την 21η Απριλίου του 1967 μέχρι την 24η Ιουλίου του 1974, από το στρατιωτικό πραξικόπημα ως την έλευση του Κωνσταντίνου Καραμανλή στη χώρα και τον σχηματισμό κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας, γράφει η βραβευμένη συγγραφέας Μαρίζα Ντεκάστρο στο νέο της βιβλίο. Το κείμενο συνοδεύεται από την πρωτότυπη εικονογράφηση του εικαστικού Βασίλη Παπαγεωργίου ο οποίος επεξεργάζεται φωτογραφίες που αντλεί από δημοσιεύματα του ελληνικού και του διεθνούς Τύπου της εποχής.
Η συγγραφέας αφηγείται γεγονότα και περιστατικά από τη ζωή στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια εκείνων των χρόνων μπλεγμένα με αναμνήσεις δικές της, των συμμαθητών της και των φίλων της. Αναφέρεται σε όλα αυτά που σημάδεψαν και άλλαξαν τη γενιά της: πολιτικά, κοινωνικά, επιστημονικά, καλλιτεχνικά γεγονότα που επηρέασαν τη χώρα μας αλλά και ολόκληρο τον κόσμο.
Το βιβλίο είναι διαρθρωμένο σε εννέα κεφάλαια και περιλαμβάνει πρόλογο και βιβλιογραφία, ενώ είναι έτσι γραμμένο για να διαβάζεται από παιδιά που φοιτούν στις μεγάλες τάξεις του Δημοτικού και εφήβους. Στο πρώτο κεφάλαιο παρουσιάζονται τα γεγονότα της νύχτας της 20ής προς της 21η Απριλίου και τα υπόλοιπα οκτώ αφορούν το καθένα και μία διαφορετική χρονιά. Το κάθε κεφάλαιο συνδυάζει προσωπικές μαρτυρίες με γεγονότα από την κοινωνική και την πολιτική επικαιρότητα στην Ελλάδα, ενώ παράλληλα παρουσιάζει μια επιλογή από σημαντικά διεθνή γεγονότα.
Ξεφυλλίστε τις πρώτες σελίδες του βιβλίου ΕΔΩ:

ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ από 12 ετών
Σειρά: Πράκτορας δίχως άδεια


«Η τελευταία ελπίδα»
Άντριου Λέιν
μετάφραση: Ανδρέας Μιχαηλίδης
Σελίδες:  328
Τιμή: 15,50€
 «Ανακαλύψαμε πως έχουν ήδη βάλει στο χέρι τέσσερις βόμβες νετρονίου διαφορετικής προέλευσης. Αυτή θα ήταν η πέμπτη και τελευταία. Ό,τι κι αν σχεδιάζουν, είναι κάτι μεγάλο που θα λάβει χώρα σύντομα».
Ο Κίερον και ο φίλος του ο Σαµ βλέπουν εµβρόντητοι έναν άντρα ν’ απάγεται µπρος στα µάτια τους, από ένα εµπορικό κέντρο του Νιουκάσλ. Τα αγόρια ανακαλύπτουν πως ο απαχθείς άφησε κάτι πίσω του κατά τη συµπλοκή – ένα ακουστικό κι ένα ζευγάρι γυαλιά. Ο Κίερον τα φοράει και συνειδητοποιεί πως µέσα από αυτά δε βλέπει τον χώρο γύρω του, αλλά µια κατάµεστη τουριστική πόλη, σ’ ένα µέρος µε πολλή ζέστη – στο Μουµπάι της Ινδίας.
Έτσι ο Κίερον βρίσκεται κατά λάθος βουτηγµένος στον κατασκοπικό κόσµο της Ρεµπέκα «Μπεξ» Γουίλσον, µιας ανεξάρτητης πράκτορα που εργάζεται για τις Βρετανικές Μυστικές Υπηρεσίες. Δίχως τον χειριστή της τον Μπράντλεϊ –τον άντρα που απήγαγαν–, η Μπεξ δεν ξέρει πλέον ποιον µπορεί να εµπιστευτεί. Οπότε, θέλοντας και µη, θα πρέπει να χρησιµοποιήσει τον έφηβο Κίερον για να γλιτώσει. Και πριν καταλάβουν καλά καλά τι συµβαίνει, ο Κίερον και ο Σαµ βρίσκονται µπλεγµένοι σε µια αποστολή µε στόχο να αποτρέψουν να πέσει σε λάθος χέρια ένα όπλο µαζικής καταστροφής…
Ο γνωστός βρετανός συγγραφέας της πολυαγαπημένης σειράς «Οι περιπέτειες του νεαρού Σέρλοκ Χολμς» ξεκινάει μια νέα του σειρά που θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηριστεί ως Τζέιμς Μποντ για νεαρούς αναγνώστες. Ο Κίερον και ο Σαμ βρίσκονται από το πουθενά μπλεγμένοι σε μια αποστολή με στόχο να αποτρέψουν να πέσει σε λάθος χέρια ένα όπλο μαζικής καταστροφής. Ένα κατασκοπικό μυθιστόρημα για εφήβους γεμάτο γκάτζετ, μυστήριο και αγωνία.
Ξεφυλλίστε τις πρώτες σελίδες του βιβλίου ΕΔΩ:
http://flip.metaixmio.gr/apospasmata/PRAKTORAS_DIXOS_ADEIA-H_TELEFTEA_ELPIDA/index.html?ref_tim=1540713992&ref_a=24716348&ref_b=951859&utm_source=inbox&utm_medium=email&utm_campaign=dt-paidika-18102018&utm_term=951859_24716348