Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Έχω και κότερο, πάμε για… ούζα;

Τελικά σε τούτη τη χώρα, ο καθένας κάνει και λέει ότι του κατεβάζει η κούτρα του και λογαριασμό δε δίνει σε κανέναν. Φακελάκι όμως ή γρηγορόσημο, δίνουμε στο άψε σβήσε!
Τα αυθαίρετα και τα σκάφη κρατούν τα πρωτεία, για ν’ επακολουθήσουν τα λαθραία αυτοκίνητα και οι δωροδοκίες! Φακελάκι για να πάρει δίπλωμα το ζαβό ή το πουρό, αλλά και το γκομενάκι το τρυφερό! Φακελάκι για να κάνουμε επιμήκυνση στο άκρο το «σπαρταριστό», φακελάκι για να αποκτήσει η Λουκία πιο μεγαλύτερο πισινό!
Σ’ αυτά όμως κλείνει τα μάτια η εξουσία, αφού όλοι πάνε παρέα στα καζίνο, στα σαλέ και στα υπουργεία! Μαζί τα τρώνε κανονικά, παράδειγμα ο δήμαρχος που με το κότερο πήγε στα βαθιά με καλλίγραμμα μωρά, για να τα φωτογραφίσει ανάμεσα σε γάργαρα νερά, από Κατάκολο μεριά, με του Οδυσσέα τη σοφία και του κόσμου την ευστροφία, που του έδωσε την εξουσία!
Αυτή, που ονόμασε φιλέλληνα τον Γιουνκέρ, με το Βενιζέλο να του λέει « ότι εσένα θέλω, να μου δίνεις μηνύματα ενθαρρυντικά και εγώ θα σου χαρίζω τα νησιά»!

Και μιας και τα κουπόνια της εργατικής εστίας έκαναν φτερά, κάτσε να πιούμε κανά ούζο στα κλεφτά, γιατί τον Αύγουστο θα μας φάει η μαρμάγκα, κανονικά…
Ο περίεργος