Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016

Σφακιανάκης… ο ήρωας των μεγάλων συμφερόντων & των ΜΜΕ!!!

Γράφει ο Γιώργος Κουβαράς


Μια γενική παρατήρηση: "Ο Μανώλης Σφακιανάκης επί 20...
και πλέον χρόνια είναι ο άνθρωπος «βιτρίνα» της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και θεωρείται από τους ισχυρότερους ανθρώπους στους κόλπους της Αστυνομίας.
Είχε στη διάθεσή του εργαλεία και δυνατότητες που αγγίζουν τα όρια των αρμοδιοτήτων της ΕΥΠ και επιπλέον είχε και κάτι ακόμα... την αγάπη μερικών από τους πλουσιότερους ανθρώπους της Ελλάδας, όπως του Μιχάλη Σάλλα, αφού δεν ήταν λίγες οι φορές που η Τράπεζα Πειραιώς υπήρξε χορηγός της υπηρεσίας του. Αυτά που γνώριζε λόγω της δυνατότητας πρόσβασης σε ηλεκτρονικά αρχεία και την εν λευκώ λευκή εντολή της εισαγγελείας δεν τα γνώριζαν ούτε οι Πρωθυπουργοί της χώρας".
Ερώτημα : Πως και με τι μέσα ασκείται ο δημοκρατικός έλεγχος σε όσα φιλτράρει η ΥΔΗΕ; Στα επιμέρους τώρα Στις υποθέσεις παιδεραστίας είναι σημαντικό να πιάνεις τους διακινητές πορνογραφικού υλικού με παιδιά (πολλές από αυτές εξυγνιάσθηκαν με πολύκροτες και πολύβουες ανακοινώσεις της ΥΔΗΕ) .
Είναι σημαντικότερο όμως (και εδώ δεν γνωρίζω ούτε μία υπόθεση) να αποκαλύπτεις και να συλλαμβάνεις τους δημιουργούς του πορνογραφικού υλικού(βιαστές, οπερατέρ,μοντέρ κλπ) τις περισσότερες φορές με ασύλληπτες εικόνες βιασμού παιδιών. ΟΥΤΕ ένας δεν καταδικάσθηκε με αφορμή τη δημιουργία υλικού και όχι μόνο απλής κατοχής.
Ο κύριος Σφακιανάκης παρουσιάζεται κάτι σαν ήρωας των μικρών παιδιών αλλά η αλήθεια είναι ότι οι αρμοδιότητες του και το εύρος των ενασχολήσεων του ξεπερνάει πολύ συχνά τα αθώα παιδιά. Και εδώ είναι οι επιφυλάξεις μου για όσα βιάστηκαν να γράψουν και να υπογράψουν συνάδελφοι που τους εκτιμώ πολύ. Εντάξει μετά από 20 χρόνια σε μια τόσο έμπιστη θέση σημασία έχει πως θωρακίζεται δημοκρατικά ο θεσμός πως γίνεται αποτελεσματικότερος και όχι το πρόσωπο "βιτρίνα" του.

 Άλλωστε η Δ.Η.Ε αποτελείται από πολλά νέα ταλαντούχα παιδιά τα οποία ξενυχτάνε στα forums και αναλύουν ότι γράφεται μήπως και αποτρέψουν την τάση αυτοκτονίας από κάποιο παιδί....Αλλά η δόξα στο ότι πετυχαίνουν πηγαίνει στον προϊστάμενο. Δεν έχω τίποτα με τον κ. Σφακιανάκη ίσα ίσα έχω συνεργαστεί πολύ καλά και πολλές φορές αλλά επιτρέψτε μου να μην καταλαβαίνω προς τι αυτή η κινητοποίηση συμπαράστασης στην οποία ηγείται ο Άδωνι ς Γεωργιάδης και οι ισχυροί φίλοι του κ. Σφακιανάκη....