Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

«Άποψη ν’ ακούς»… και να το λες


Το μότο του Aixmiradio, «Άποψη ν’ ακούς», πιστεύω πως...
μεταφέρει με πιστότητα το γενέθλιο μύθο του. Πρώτα απ’ όλα μουσική με άποψη. Και μετά, εκπομπές με άποψη. Είτε πολιτικές, είτε κοινωνικές, είτε καλλιτεχνικές. Η παρέα των φίλων και συνεργατών, που ξεκινά το Aixmiradio, έχει στόχο «όλα να γίνονται με άποψη».
Μαζί με τα αγαπημένα τραγούδια των νεότερων καλλιτεχνών, εδώ θα ακούτε και σπουδαία κομμάτια που δεν υπάρχουν στο ρεπερτόριο των περισσότερων σταθμών -ούτε στα fm.
Από τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου, «συντονιστείτε». Καλή ακρόαση!
Ο Αντώνης Λιάρος κάνει καθημερινά την «Ανατομία» της επικαιρότητας. Πολιτικής και όχι μόνο.
Ο Νίκος Σταθούλης βρίσκεται κάθε απόγευμα στην «Αιχμή του δόρατος». Σχολιάζοντας με τρόπο αντισυμβατικό όσα τον «φτιάχνουν» και όσα τον «χαλάνε».
Ο Χρήστος Κολοβός διαλέγει τα καλύτερα ελληνικά τραγούδια και μας τα προσφέρει, κάθε απόγευμα, στο «Adagio».
Η Χρύσα Ταβουλάρη μας ξεναγεί στη «Χώρα των Λωτοφάγων». Εκεί που οι άνθρωποι ξέχασαν τις ρίζες τους, βίωσαν τη μέθη της ιλουστρασιόν ζωής και γνώρισαν την πτώση. Άλλοι προδομένοι και άλλοι με την ευθύνη να τους βαραίνει.
Ο Αργύρης Κωστάκης μας συστήνει και ξανασυστήνει σημαντικούς Έλληνες, στις «Ανθρωπογραφίες» του.
Η Αφροδίτη Καραμήτσου βρίσκει τη χώρα και τους ανθρώπους της στο «Μεταίχμιο». Στρέφει το φως σε ειδήσεις που, ίσως, υποτιμήσαμε.
Ο Γιάννης Τσαμίχας κάνει μια μεγάλη βουτιά στο αρχιπέλαγος της κλασσικής μουσικής και μας προτρέπει να κολυμπήσουμε μαζί του.
Ο Βαγγέλης Λιακόγκονας, με το «Τεχνολόγιο», μας μεταφέρει τα νέα από το θέατρο, τις μουσικές σκηνές, αλλά και από την τεχνολογία.