Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

Τα πάνω-κάτω στα Likes...


Τα πάνω-κάτω φέρνουν στην πολιτική των Like οι νέες αλλαγές στο Facebook που θα τεθούν σε εφαρμογή από την επόμενη εβδομάδα...


Η γνωστή σελίδα κοινωνικής δικτύωσης θα περάσει στην πράξη, θέτοντας σε ισχύ τα όσα είχε ήδη ανακοινώσει, δηλαδή να αφαιρέσει από όλες τις Σελίδες τα Likes τα οποία έχουν γίνει από λογαριασμούς οι οποίοι είναι ανενεργοί.
Μετά τις 12 Μαρτίου το Facebook θα θέσει υπό εκκαθάριση τα Pages και θα αφαιρέσει τα «Μου αρέσει!» από ανενεργούς λογαριασμούς στο Facebook. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα σαφώς στην μείωση των Likes που έχουν συγκεντρώσει οι Σελίδες
Παράλληλα, το Facebook θα περάσει από κόσκινο τα αγορασμένα -ήτοι ψεύτικα- Likes, τα οποία προμηθεύονται πολλές Σελίδες σε μία προσπάθεια να δείξουν στο κοινό ότι έχουν μεγάλη απήχηση.
Τα «αγορασμένα» Likes γίνονται συνήθως από λογαριασμούς οι οποίοι δημιουργούνται μόνο για αυτόν τον λόγο και ουσιαστικά παραμένουν ανενεργοί.

Η πρακτική αυτή έχει πάρει διαστάσεις και στην Ελλάδα, όπου πολλές σελίδες εμφανίζουν ξαφνικά δεκάδες χιλιάδες νέα Likes. Στην πραγματικότητα τα «αγορασμένα» Likes δεν προσφέρουν απολύτως τίποτα στην απήχηση των αναρτήσεων κάποιας Σελίδας, πέρα από την προσπάθεια να φανεί «ελκυστική» στους χρήστες του Facebook... (ienimerosi)