Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

Οι πρωινές συνήθειες που μας κάνουν ευτυχισμένους...



Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται λέει ο σοφός λαός μας, και πραγματικά κάτι ξέρει! Για να έχετε μία καλή, δημιουργική και επιτυχημένη ημέρα, αδράξτε την από νωρίς. Έτσι, θα καταφέρετε...

να είστε πιο ενεργητικοί, πιο δημιουργικοί και να λαμβάνετε τις πιο σωστές αποφάσεις για τη ζωή σας.
Πείτε καλημέρα: Σηκωθείτε νωρίς από το κρεβάτι και ξεκινήστε λέγοντας στον ίδιο σας τον εαυτό ή στο σύντροφό σας, αν βρίσκεται δίπλα σας, μια μεγάλη και αληθινή καλημέρα. Ο Benjamin Franklin το είχε θέσει πολύ σωστά: Νωρίς στο κρεβάτι και νωρίς στο ξύπνημα είναι τα μυστικά για υγεία, ευημερία και σοφία. Αντιμετωπίστε τη νέα μέρα θετικά και γεμάτοι ενέργεια και όλα θα έρθουν όπως επιθυμείτε.
Σηκωθείτε ένα τέταρτο νωρίτερα από ό, τι πρέπει: Όσο φορτωμένο κι αν είναι το ωράριό σας, καλό είναι το πρωί να μην  σηκώνεστε απότομα από το κρεβάτι. Δώστε λίγο χρόνο στον εαυτό σας να ξυπνήσει, να αισθανθεί τη νέα μέρα. Αφιερώστε τουλάχιστον ένα τέταρτο στο χουζούρι.
Κάντε μία νέα αρχή: Το βράδυ όταν ξαπλώνετε στο κρεβάτι θα πρέπει να αδειάζετε το μυαλό σας από δυσάρεστες σκέψεις και άγχη και να κοιμάστε ήρεμοι. Μόλις ξυπνήσετε διώξτε τις δυσάρεστες σκέψεις του χθες και αφοσιωθείτε στο σήμερα.
Κάντε γυμναστική: Είναι πολύ ευεργετικό για τον οργανισμό να κάνουμε κάθε πρωί γυμναστική, οποιασδήποτε μορφής, πριν ξεκινήσουμε τη δουλειά μας. Όταν κάνουμε γυμναστική το σώμα μας απελευθερώνει ενδορφίνες, οι οποίες βελτιώνουν τη διάθεσή μας και μας βοηθούν να λάβουμε τις σωστές αποφάσεις.
Βρείτε χρόνο για να σκεφτείτε: Αυτή μπορεί να είναι η πιο ήσυχη στιγμή της ημέρας για να σκεφτείτε όλα όσα συμβαίνουν στη ζωή σας καθαρά και να πάρετε σωστές αποφάσεις.

Επικεντρωθείτε στο σήμερα: Προγραμματίστε τη μέρα που είναι μπροστά σας. Οραματιστείτε τις επιτυχίες που έρχονται. Σκεφτείτε θετικά και φτιάξτε ένα πρόγραμμα. Μην ξεκινάτε τη μέρα σας με άγχος.