Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

Paintball: Συνδυασμός περιπέτειας και διασκέδασης...


Το Paintball είναι ένα από τα πλέον ανερχόμενα εναλλακτικά αθλήματα παγκοσμίως. Ξεκίνησε τη δεκαετία του '80 στις ΗΠΑ ως παιχνίδι μεταξύ των κτηνοτρόφων και σήμερα έχει διαδοθεί...

σε περισσότερες από 100 χώρες με εκατομμύρια άντρες και γυναίκες να συμμετέχουν σε αυτό. Είναι ένα άθλημα το οποίο απευθύνεται σε ανθρώπους όλων των ηλικιών.
Η καλή φυσική κατάσταση δεν αποτελεί το κλειδί της επιτυχίας. Η ευφυΐα και η σωστή εκτίμηση του χώρου είναι συνήθως τα στοιχεία που  κρίνουν τον νικητή του παιχνιδιού. Το paintball εμπεριέχει τις έννοιες της στρατηγικής και τηςτακτικής αλλά πάνω από όλα είναι ένα παιχνίδι που θα προσφέρει δράση και διασκέδαση σε όσους το επιλέξουν.
Οι όροι του παιχνιδιού
Όριο στον αριθμό των παιχτών που συμμετέχουν στις δύο αντίπαλες ομάδες δεν υπάρχει. Συνήθως όμως μια ομάδα αποτελείται το λιγότερο από ένα παίχτη και το περισσότερο από δέκα. Όλοι οι παίχτες φορούν ειδικό εξοπλισμό που προμηθεύονται από το κέντρο που φιλοξενεί τους αγώνες. Το κόστος ενοικίασης του εξοπλισμού κυμαίνεται μεταξύ 15 και 30 ευρώ. Κάθε παίχτης διαθέτει ένα όπλο(μαρκαδόρος), μια μάσκα και 100 ή περισσότερες χρωματόσφαιρες ή Paintballs. Τα στρατιωτικά ρούχα παραλλαγής συνήθως προτιμούνται από τους παίχτες γιατί τους προσφέρουν την καλύτερη κάλυψη.
Το Paintball θεωρείται ένα ασφαλές παιχνίδι ωστόσο οι παίχτες που συμμετέχουν σε αυτό πρέπει να φοράνε πάντα μια μάσκα ειδική για τη χρωματοσφαίριση. Με αυτό τον τρόπο εξασφαλίζουν την προστασία του προσώπου τους. Ο πόνος από τα χτυπήματα των αντιπάλων δεν είναι έντονος και δεν διαρκεί πολύ. Καλό θα ήταν όμως οι παίχτες να αποφεύγουν τα πολύ κοντινά χτυπήματα.
Ο νικητής
Ο στόχος του παιχνιδιού δεν είναι πάντα ο ίδιος. Συνήθως όμως επικρατεί η ομάδα που καταφέρνει να εγκαταστήσει τη δική της σημαία στη βάση της αντίπαλης ομάδας. Ο διαιτητής είναι αρμόδιος να ενημερώσει τους παίχτες για τους κανόνες του παιχνιδιού αλλά και να καθορίσει τον στόχο του παιχνιδιού. Ο διαιτητής μπορεί να αποφασίσει ότι νικητής θα είναι εκείνος που θα καταλάβει ένα συγκεκριμένο χώρο πχ. ένα κάστρο ή ένα λόφο.
Όποιος παίχτης μαρκαριστεί με χρώμα από τη μπίλια του αντιπάλου πρέπει νααποχωρήσει από το παιχνίδι. Ο χρόνος του παιχνιδιού δεν είναι καθορισμένος, μπορούν όμως να διεξαχθούν δέκα διαφορετικά παιχνίδια μέσα σε ένα δίωρο.

Κέντρα Paintball στην Αττική
Athens Paintball Village  Κορωπίhttp://www.pbvillage.gr/
Bouncing Betty (Παιανία), www.bouncing-betty.gr
Dexon Paintball (Ανάβυσσος), www.dexonpaintball.gr
Greek Paintball (Κερατέα), www.greekpaintball.com
Greel Paintball Academy (Ασπρόπυργος), www.paintball.myweb.gr
Greek Paintball Parks (Μέγαρα), www.gpaintballparks.gr
Paintball Hellas (Πάρνηθα), www.paintballhellas.com

Risk Paintball (Μάνδρα Αττικής), www.risk-group.com/paintball