Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Tips για να καθαρίζετε τις βούρτσες των μαλλιών σας!!!


Τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα είναι απαραίτητο να καθαρίζετε και να πλένετε τις βούρτσες μαλλιών.
Καθημερινά οι βούρτσες μαλλιών γεμίζουν τρίχες. OK! Αυτό δεν είναι το κυρίως πρόβλημα, αλλά εκτός από τις τρίχες οι βούρτσες μαζεύουν...

και σμήγμα από τα μαλλιά (λιπαρότητα), σίγουρα θα έχετε δει μια άσπρη μάζα στη βούρτσας σας!
Καθώς λοιπόν χτενίζετε τα φρεσκολουσμένα μαλλιά σας η μάζα αυτή μεταφέρετε από τη βούρτσα στις τρίχες και στο τριχωτό της κεφαλής, δημιουργώντας περισσότερη λιπαρότητα και μειώνοντας κατά πολύ τον όγκο.
Η σωστή υγιεινή είναι απαραίτητη σε όλους τους τομείς της ομορφιάς – άλλωστε η ομορφιά συμβαδίζει με την καθαριότητα!
Δείτε λοιπόν τι πρέπει να κάνετε:
1. Πάρτε ένα μολύβι ή μια χτένα με μακριά μύτη, τοποθετήστε το μυτερό άκρο κάτω από τις τρίχες, πιέστε το μολύβι να γλιστρήσει κατά μήκος της βούρτσας, στη συνέχεια σηκώστε τις τρίχες πάνω και τραβήξτε τις με τα χέρια για να βγουν εντελώς.
2. Για τις στρογγυλές βούρτσες (για ίσιωμα μαλλιών) αφού πιέσετε τις τρίχες προς τα πάνω (βήμα 1) πάρτε ένα ψαλίδι και κόψτε τις τρίχες κατά μήκος της βούρτσας σε 2 ή 3 μεριές, έτσι θα βγουν πιο εύκολα.

3. Για να ολοκληρώσετε τον καθαρισμό, γεμίστε το νεροχύτη με ζεστό νερό, προσθέστε 1 κουταλιά σαμπουάν και πλύνετε καλά τη βούρτσα. Για ευκολία μπορείτε να πάρετε μια ίσια χτένα και να τη περνάτε ανάμεσα στις τρίχες της βούρτσας. Στη συνέχεια αφήστε τη βούρτσα μαλλιών να στεγνώσει ή χρησιμοποιήστε ένα πιστολάκι... (briefingnews)