Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Απίστευτο!!! Κόβουν και το επίδομα μητρότητας...


Κόβονται όχι μόνο τα οικογενειακά επιδόματα αλλά και τα δύο επιδόματα μητρότητας που χορηγεί ο Οργανισμός σε χιλιάδες μητέρες...


Όπως αναφέρει το capital.gr, κατάργηση όχι μόνο των οικογενειακών επιδομάτων αλλά και των δύο επιδομάτων μητρότητας καθώς και σημαντικό πρόβλημα ρευστότητας στον ΟΑΕΔ προκαλεί η απόφαση για μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 3,9%. Δραματική αναμένεται και η εικόνα των εσόδων του ΙΚΑ, παρά τις δεσμεύσεις του οικονομικού επιτελείου ότι θα υπάρξει χρηματοδότηση του κενού με 120 εκατ. ευρώ από το πρωτογενές πλεόνασμα του 2014.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του capital.gr ο προϋπολογισμός του ΟΑΕΔ, αν και προβλέπει πλεόνασμα, αναμένεται να παρουσιάσει έλλειμμα, εφόσον από τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους, κοπούν οι εισφορές που κατευθύνονται υπέρ ΔΛΟΕΜ (οικογενειακά επιδόματα), Στράτευσης και ΛΑΕΚ.
Συγκεκριμένα, ο προϋπολογισμός του Οργανισμού που έχει εγκριθεί από το υπουργείο Εργασίας, προβλέπει μικρότερα ποσά για την καταβολή επιδομάτων σε ανέργους λόγω και της σημαντικής και συνεχούς αύξησης των δικαιούχων, αλλά πλεόνασμα 107 εκατ. ευρώ.
Η οριστικοποίηση των περικοπών θα δείξει και το μέγεθος του προβλήματος που δημιουργείται στον ΟΑΕΔ που ξαφνικά καλείται να αντιμετωπίσει ένα ακόμη, σημαντικό πρόβλημα παράλληλα με τον δαίμονα τα ανεργίας.

Κι αν για τον ΟΑΕΔ το πρόβλημα έγκειται στην υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών, στο ΙΚΑ το πρόβλημα είναι ακόμη μεγαλύτερο. Καθώς μέρος των εργοδοτικών εισφορών, και μάλιστα πολύ σημαντικό παρακρατείται από το ταμείο των μισθωτών για να καλύψει τις δικές του ανάγκες για πληρωμή των συντάξεων, η περικοπή τους θα δημιουργήσει τρύπα, η οποία σύμφωνα με τους υπολογισμούς των ειδικών δεν θα μπορέσει να καλυφθεί με τα 120 εκατ. ευρώ του πρωτογενούς πλεονάσματος.