Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Παίρνει πίσω το ΔΟΛ ο Ψυχάρης…



Το Σεπτέμβριο του 1998 ο ΔΟΛ έμπαινε στο χρηματιστήριο, με το σύνθημα «Δύναμη για ανάπτυξη», με τον πρόεδρο Χρήστο Λαμπράκη στο τιμόνι του...

Το Μάιο του 2013, με το Χρήστο Λαμπράκη, εδώ και πολλά χρόνια να μην βρίσκεται στη ζωή κάνει το βήμα της εξόδου με τη δημόσια προσφορά εξαγοράς των μετόχων του 7,915% που κατέχουν οι μικρομέτοχοι από το νέο του πρόεδρο, Σταύρο Ψυχάρη. Η αποτυχία του ΔΟΛ στο χρηματιστήριο, ο οποίος συγκέντρωσε κεφάλαια που πλησίαζαν τα 234 εκατ. ευρώ και εκτόξευσε τη μετοχή στα ύψη είναι χαρακτηριστική της αντίληψης που ακολούθησαν τα media, όταν τα golden boys ανέλαβαν τις τύχες τους.  Είναι ενδεικτικό μάλλον πως ο  Χρήστος Λαμπράκης, όταν ο ΔΟΛ έφτασε στο χείλος της καταστροφής, καθαίρεσε τους μάνατζερ και ανέθεσε στο Σταύρο Ψυχάρη τη σωτηρία του.
Ο ΔΟΛ με τη συγκεκριμένη πρόταση, (σύμβουλος η Alpha Bank) οδεύει προς αποχώρηση από το χρηματιστήριο. Γίνεται η εταιρεία του Σταύρου Ψυχάρη ο οποίος θα καταβάλει 3.715.096 ευρώ (ή αλλιώς 1.392 ευρώ ανά μετοχή) για να εξαγοράσει τις 2.668.891 μετοχές που παραμένουν εντός χρηματιστηρίου. Στη συνέχεια, ελεύθερος χωρίς τις δεσμεύσεις και τις υποχρεώσεις του ΔΟΛ, θα μπορέσει να διαπραγματευτεί εκ νέου με επενδυτές  για το μέλλον του οργανισμού… (typologies- larissanet)