Κυριακή 12 Μαΐου 2013

Ανάπτυξη βλέπουν οι Τούρκοι - Κατάρρευση βλέπουν για την Τουρκία οι ΗΠΑ!!!



Μεγέθυνση (ανάπτυξη) κατά 4% το 2013  και  5% για  το 2014  δήλωσε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης κ.  Ali Babacan.  Την δήλωση καταχωρεί η  εφημερίδα Yeni Şafak...

η οποία αναφέρει ότι ο Τουρκος αντιπρόεδρος δήλωσε επιπλέον ότι προβλέπουν ότι το ήμισυ των μεγεθύνσεων την προσεχή περίοδο θα εξαρτάται από την εσωτερική ζήτηση ενώ το μισό από την εξωτερική ζήτηση. « Κάνουμε πιο ποικίλες τις εξαγωγικές μας αγορές προκειμένου να πετύχουμε τους στόχους μας για τη μεγέθυνση» δήλωσε  ο κ.  Babacan, ο οποίος τόνισε ότι σε περίπτωση που ενώσουν τις δυνάμεις τους με τις υπόλοιπες χώρες θα δημιουργηθεί μια συνεργασία που θα χαρακτηρίζεται από την αρχή win-win.
Οι Αμερικανοί πάντως έχουν άλλες εκτιμήσεις. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal ο διάσημος οικονομολόγος Μάθιου Λιν προβέπει ότι “η Τουρκία, με τους μεγάλους ρυθμούς ανάπτυξης που διαθέτει αποτελεί μία σημαντική οικονομία τα τελευταία χρόνια και με στρατηγική θέση ανάμεσα στην Ευρώπη και την Ασία. Ωστόσο, οι ρυθμοί αυτοί τον τελευταίο καιρό έχουν αρχίσει και πέφτουν με τρομερή ταχύτητα, επηρεασμένοι από την βαθιά ύφεση που πλήττει την Ευρωζώνη." 
Μάλιστα, στο δημοσίευμα αναφέρεται χαρακτηριστικά πως η ανάπτυξη μέσα στο τελευταίο τρίμηνο μειώθηκε κατά 1,7% διπλάσιο ποσοστό από αυτό που προέβλεπαν. Ο οικονομολόγος μάλιστα Μάθου Λιν αναφέρει πως σε μία κατάρρευση της τουρκικής οικονομίας, οι αγορές θα συνθλιβούν… (onalert)