Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Ανάκληση προϊόντων Carrefour στην Ελλάδα για πιθανή παρουσία κρέατος αλόγου



Σε προληπτική ανάκληση κατεψυγμένων γευμάτων από την ελληνική αγορά προχώρησε η Carrefour, μετά τις πληροφορίες ότι στη Βρετανία βρέθηκε μοσχαρίσιο κρέας που περιείχε DNA αλόγου...


Σε ανακοίνωσή του ο ΕΦΕΤ αναφέρει ότι μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε στη Βρετανία σχετικά με την παρουσία DNA αλόγου σε γεύματα με βοδινό κρέας, επικοινώνησε με τις αντίστοιχες αρχές της Γαλλίας ζητώντας επίσημη ενημέρωση, καθώς και με τις αλυσίδες σουπερμάρκετ που δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά.
Από τα στοιχεία των ελέγχων, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΕΦΕΤ, προκύπτει ότι η εταιρεία Μαρινόπουλος ΑΕ προχώρησε σε προληπτική ανάκληση από την ελληνική αγορά των προϊόντων που έχουν παραχθεί για λογαριασμό της Carrefour από τον όμιλο Comigel με την εμπορική ονομασία «Λαζάνια Μπολονέζ Carrefour 1 κιλού) και «Κανελόνια Μπολονέζ Carrefour 600 γρ.»
Ο ΕΦΕΤ είναι καθησυχαστικός και επισημαίνει ότι «τόσο οι ιρλανδικές όσο και οι αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου θεωρούν ότι από τα μέχρι τώρα στοιχεία δεν προκύπτει θέμα ασφάλειας από την κατανάλωση των εν λόγω προϊόντων». 
«Ενδεικτικό δε είναι το γεγονός ότι μέχρι σήμερα για το θέμα δεν έχει ενεργοποιηθεί το Σύστημα Ταχείας Ειδοποίησης για την Ασφάλεια των Τροφίμων (RASFF) της Ευρωπαϊκής Ένωσης» συνεχίζει η ανακοίνωση... (epikaira)