Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

"Ο μονόλογος του φερόμενου δημοσιογράφου"


Της Δήμητρας Σωτηριάδου
Θα ανακούφιζαν τους ταλαιπωρημένους πολίτες, αν επέμεναν στην καταβολή των χρημάτων από τους φοροφυγάδες. Αλλά είπαμε είναι φερόμενοι δημοσιογράφοι...

Έχουμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια της επιβολής των μνημονίων από τα ΜΜΕ, να διαβάζουμε και μέσω twitter τους μονολόγους των φερόμενων δημοσιογράφων.
Για σας "αντάρτες" που πιστεύετε ότι δε χρήζουν 10 σφαλιάρων αυτοί που ληστεύουν με καλάσνικοφ τα λεφτά σας έχω έναν καλό ψυχίατρο, γράφει ο Κ. Ζούλας για να κάνει το διαδικτυακό κύκλο.
Δε μ' ενδιαφέρει εάν εργάζεται ή όχι στην κρατική τηλεόραση που με "ληστεύει" έτσι και αλλιώς εδώ και χρόνια, ως ληστής πολυτελείας, με το μόνιμο χαράτσι, μ' ενδιαφέρει που θέλει να κρατά την ταυτότητα της ΕΣΗΕΑ. Όπως και άλλοι σαν τον ίδιο, που είναι ταγμένοι να υποστηρίζουν με νύχια και δόντια μια όψη του νομίσματος.
Που είναι ταγμένοι να μη δημιουργήσουν κραδασμούς στο κατεστημένο, που είναι ταγμένοι να μην ταράξουν τα νερά του συντηρητισμού, τα πολιτικά ήθη, την παράδοση, τη συσσωρευμένη γνώση των γενεών. Επειδή είναι φουλ συντηρητικοί, δε σημαίνει ότι είναι και δημοσιογράφοι. Φερόμενοι δημοσιογράφοι είναι, γι'αυτό και βγάζουν το άχτι τους, την εμπάθειά τους σε μονολόγους μέσω twitter ή facebook, κατά φερόμενων δραστών, κατά φερόμενων τρομοκρατών, κατά αλλοδαπών, κατά κοινωνικών ομάδων, κατά του διαφορετικού, κατά... κατά.... κατά... χωρίς να τηρούν κανέναν κανόνα δεοντολογίας, χωρίς να ασκούν καμία κριτική στις εξουσίες, στην ουσία να μην πληροφορούν τους πολίτες.
Συμπεριφέρονται ως είδη μέσα σε γυάλινα ή χρυσά κλουβιά που δεν πρέπει κανένας να τους φέρνει αντίδραση. Κακομαθημένοι συντηρητικοί πλούσιοι, που φυσικά δε μπορούν να στραφούν στους κυρίαρχους εχθρούς της χώρας μας που είναι οι φοροφυγάδες. Εάν το έκαναν, όπως οι συνάδελφοί τους στη Γαλλία, θα έγραφαν, ή θα έλεγαν ΑΝΤΕ ΧΑΣΟΥ ΠΛΟΥΣΙΕ ΜΑ***Α ΦΟΡΟΦΥΓΑ.
Θα ανακούφιζαν τους ταλαιπωρημένους πολίτες, εάν με την πένα τους ή το λόγο τους επέμεναν στην καταβολή των χρημάτων από τους φοροφυγάδες. Αλλά είπαμε είναι φερόμενοι δημοσιογράφοι, που και οι ψυχαναλυτές τους, έχουν σηκώσει τα χέρια ψηλά.
Εύχομαι να σταθεί και η δική μου διαμαρτυρία, γιατί είμαι σίγουρη ότι θα αντιδράσουν πολλοί, αφορμή για την ΕΣΗΕΑ να ξεκαθαρίσει το τοπίο από φερόμενους δημοσιογράφους που παραπληροφορούν την κοινή γνώμη.

* Η Δήμητρα Σωτηριάδου είναι δημοσιογράφος, ιδρυτικό μέλος Συνταγματικής Παρέμβασης των Ελλήνων - ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ