Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Αρχαία Ολυμπία: Το ταξίδι της φλόγας ξεκίνησε . . .


Το μακρινό ταξίδι της φλόγας ξεκίνησε.... Από την γη της Ολυμπίας, μέσα από το αρχαίο στάδιο, παραδόθηκε από την Πρωθιέρεια Ινώ Μενεγάκη στον πρώτο λαμπαδηδρόμο Σπύρο Γιαννιώτη.

Λίγο πριν κατά την άνοδο των ιερειών στο λόφο του σταδίου, έσβησε για λίγο και αυτό ήταν ίσως το μοναδικό στοιχείο που σημάδεψε την τελετή.
Μια τελετή που ολοκληρώθηκε χωρίς άλλα προβλήματα και χωρίς να υπάρξουν ακτιβιστές υπέρ της επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα όπως πίστευαν οι Αρχές ότι μπορεί να συμβεί.
Ο Σπύρος Γιαννιώτης λίγα λεπτά αφού προσκύνησε στο μνημείο του Πιερ ντε Κουμπερτέν και παράδοση τη φλόγα στον πρώτο Βρετανό λαμπαδηδρόμο, σε δηλώσεις του τόνισε πως οι κραυγές των Ελλήνων μέσα στο στάδιο ήταν ανατριχιαστικές. "Θα τις κρατήσω για πάντα στο μυαλό μου και θα με συντροφεύουν στους αγώνες" είπε χαρακτηριστικά.
Ο κόσμος χειροκρότησε θερμά όλο το τελετουργικό με τις χορογραφίες της Άρτεμις Ιγνατίου που παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά φέτος να κερδίζουν τις εντυπώσεις.
Κρατάμε τις φωνές των ελλήνων μέσα στο στάδιο "Ελλάς - Ελλάς", "Μπράβο παλικάρι μου σηκώνεις την Ελλάδα στα χέρια σου", "Άξιος" που φώναζαν στο ξεκίνημα της πορείας του Σπύρου Γιαννιώτη για να δείξουμε πως υπάρχουν ακόμα αξίες σε τούτο τον τόπο που μπορούν να εμπνεύσουν το λαό και τέτοιες αξίες βρίσκονται στην Αρχαία Ολυμπία, όπου το Κράτος θα πρέπει να διαφυλάξει ως κόρη οφθαλμού... (ilialive.gr)
Paulitos