Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Και οι 117… είναι «προδότες»

Ίσως είναι ο πιο αθώος τίτλος για όλους αυτούς τους «βουλευτές», αυτούς που εμείς οι ίδιοι δυστυχώς στείλαμε να μας εκπροσωπήσουν στη Βουλή, που έρχονται σε περίοδο κρίσης και κοινωνικής εξαθλίωσης, να ζητάνε αναδρομικά!
Να διεκδικούν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, την ώρα που άνθρωποι πεθαίνουν από ασιτία, που παιδιά λιποθυμούν στις τάξεις  γιατί δεν έχουν φαγητό να φάνε, που συμπολίτες μας κοιμούνται σε χαρτόκουτα ή παγκάκια, την ώρα που ο εργαζόμενος θυσιάζεται για να σωθεί η χώρα.
Την ώρα που ολόκληρη η κοινωνία παραμιλάει, που μισθοί , συντάξεις και κάθε μορφής εισόδημα αποτελεί παρελθόν, κάποιοι αναίσθητοι, έχουν το θράσος να ζητάνε αναδρομικά!
Αναδρομικά σε τι; Σε διαφορές αποδοχών και αποζημιώσεις για ηθική βλάβη, όπως λένε; Μα τόσο γελοίοι είναι;
Αυτοί αλήθεια δεν είναι που εδώ και χρόνια φτιάχνουν βίλες, κάνουν χλιδάτες διακοπές, αλλάζουν αυτοκίνητα, σαλόνια στα πολιτικά τους γραφεία, έχουν τάγματα να τους φυλάνε, να τους ψωνίζουν από τη λαϊκή και το σούπερ μάρκετ, να τους κάνουν αέρα και να τους τραπεζώνουν και να φτιάχνουν το κομπόδεμα τους για τα βαθιά γεράματα;
Είναι να τρελαίνεσαι όταν ακούς τύποι σαν τον Ανωμερίτη, την Ανουσάκη, το Βάϊνα, τον Κοντογιαννόπουλο (νισάφι πια), την Κατσέλη, το Μαντέλη, την Παπαζώη, τον Τσοχατζόπουλο (έλεος), τον Αδρακτά, το Δούκα, το Ζαγορίτη, την Κανελλοπούλου, το Λιάπη, (ντροπή), το Σπ. Σπηλιωτόπουλο και τόσους άλλους, 117 στο σύνολο να ζητάνε ούτε λίγο ούτε πολύ, 240.000 ευρώ έκαστος!

Τι μυαλό κουβαλάνε και σε τι κόσμο ζούνε που δίχως ίχνος ντροπής , την ώρα που κόσμος αυτοκτονεί κάτω από ψυχολογική και οικονομική πίεση, αυτοί να ζητάνε αναδρομικά!
Κι αν αυτοί, που πιστεύω μ’ αυτή τους την κίνηση υπέγραψαν την πολιτική τους καταδίκη, έφτασαν στο σημείο να ζητάνε, ό, τι ζητάνε, τι πρέπει να κάνει ο κόσμος;
Να ζητήσει αναδρομικά από τα ψέματα τους, από τις κάλπικες υποσχέσεις τους, από τις  «κατά λάθος» αποφάσεις τους, από τις παραλήψεις τους, από τις αδικίες τους, από τις «μίζες» τους κατά Μαντέλη ομολογία, από τι;
«Γύφτοι» όμως δε θα γίνουμε ποτέ, γιατί έχουμε φιλότιμο και αξιοπρέπεια. Γιατί έχουμε μάθει να σεβόμαστε την ανάγκη και τον πόνο του άλλου, γιατί γνωρίζουμε τι θα πει «κοινωνικό αδιέξοδο».
Όσο για τους «προδότες», η ιστορία μας έχει δείξει τι κατάληξη έχουν και πιστεύω να μην υπάρχει άνθρωπος που θα τους λυπηθεί.
Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΠΩΛΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ…
Η εκ των υστέρων παραίτηση μερικών, ακούγεται πολύ γλοιώδες!!! ΝΤΡΟΠΗ.
Παύλος Ανδριάς
Συγγραφέας- Δημοσιογράφος