Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Μια στάση… επανάσταση!

Δεν του έφτανε του Γιωργάκη ο Πάγκαλος, ήρθε τώρα και ο Οικονόμου να του φέρει μια ανακατωσούρα στο στομάχι, άλλο πράγμα. Το κοντό του και το μακρύ του λέει πλέον κάθε πιόνι στη σκακιέρα της εξουσίας και άντε να βρεις άκρη.
Κοίτα να δεις που όλες οι στάσεις έγιναν της μόδας και εκεί που το οθωμανικό, το καρεκλάτο, το τιρμπουσόν και του πεταλωτή ήταν στα ύψη, έρχεται τώρα η στάση πληρωμών να σκαρφαλώσει πρώτη!
Κάλπη και μπουγέλο λένε οχτώ στους δέκα ερωτηθέντες για τους πολιτικούς, δηλώνοντας έτσι την απέχθεια τους προς αυτούς και τον τρόπο ζωής τους.
Αυτόν που κάνουν οι τυχεροί της εξουσίας, αλλά και οι κολαούζοι τους, άσχετα αν είναι γκόμενες, μητέρες, αδελφές και ίδιο αίμα άμα θες.
Και άμα γράφεις και βιβλία και έχεις την παπανδρεϊκή φιλοσοφία, όλα είναι στα πόδια σου μπροστά και ειρωνεύεσαι όποιον γουστάρεις κερατά, που πουλάει αντριλίκι στου αδελφού σου τη φαμελιά.

Πως γίνεται να πουλάνε κάποιοι λιμοκοντόροι βιβλία, χωρίς να τ’ αγοράζει και να τα διαβάζει κανείς, εγώ ακόμα δεν το έχω καταλάβει!
Ο περίεργος