Δευτέρα 10 Αυγούστου 2020

«Τα σημειωματάρια των συναισθημάτων της Ιζαμπέλ Φιλιοζά… στην προθήκη της αυλής μας!



Μια νέα σειρά «Τα σημειωματάρια των συναισθημάτων»...
με την υπογραφή της διακεκριμένης ψυχοθεραπεύτριας Ιζαμπέλ Φιλιοζά κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ.
Τα βιβλία της σειράς «ΤΑ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑΡΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ» θα βοηθήσουν τα παιδιά να αναζητήσουν, να αμφισβητήσουν αλλά και να απαντήσουν σε ερωτήσεις, ιδέες και αντιλήψεις που τα αφορούν. Πώς; Η Ιζαμπέλ Φιλιοζά και η ομάδα της έχουν τελειοποιήσει τον τρόπο: Μέσα από πολύπτυχες δραστηριότητες και εκπλήξεις, συμβουλές και παραινέσεις, προσφέρουν το ιδανικό πλαίσιο ώστε το παιδί να ανακαλύψει και να μάθει παίζοντας.
Μόνο το παιδί; Μα και οι γονείς! Ένα ξεχωριστό βιβλιαράκι στο τέλος κάθε τίτλου απευθύνεται στους γονείς. Εκεί θα βρουν πολύτιμες συμβουλές αλλά και απαντήσεις σε διάφορες ερωτήσεις.



«Φιλία: οι φίλοι μου κι εγώ»
Σε μετάφραση Πελιώ Παπαδιά και εικονογράφηση Eric Filliozat.
Η φιλία είναι πηγή ευτυχίας και αυτοπεποίθησης.
Αλλά το να κάνεις φίλους δεν είναι πάντα τόσο εύκολο! Υπάρχουν εμπόδια που πρέπει να υπερπηδήσεις, παγίδες που πρέπει να αποφύγεις και δυσκολίες που πρέπει να ξεπεράσεις.
Με παράρτημα για τους γονείς.
Περισσότερα για το βιβλίο δείτε εδώ:

Διαβάστε το πρώτο κεφάλαιο εδώ:



«Φόβοι: φίλοι ή εχθροί;»
Σε μετάφραση Πελιώ Παπαδιά και εικονογράφηση Fred Benaglia
Ποιος δεν θα ‘θελε να είναι ΣΟΥΠΕΡ ΔΥΝΑΤΟΣ και να μη φοβάται ποτέ; Γνωρίζεις όμως ότι ορισμένοι φόβοι είναι ιδιαίτερα χρήσιμοι και μας προστατεύουν, ενώ άλλοι είναι εντελώς άχρηστοι και απλά μας δημιουργούν πρόβλημα;
Περισσότερα για το βιβλίο δείτε εδώ:
Διαβάστε το πρώτο κεφάλαιο εδώ:



«Αυτοπεποίθηση»
Σε μετάφραση Πελιώ Παπαδιά και εικονογράφηση Amandine Laprum
Η αυτοπεποίθηση καλλιεργείται.
Ανακάλυψε τα 4 απαραίτητα στάδια για να γνωρίσεις τον εαυτό σου, να αναπτύξεις την εσωτερική σου ασφάλεια, να τολμήσεις, να αυξήσεις τις ικανότητές σου και να νιώσεις άνετα στη ζωή σου. Με παράρτημα για τους γονείς.
Περισσότερα για το βιβλίο δείτε εδώ:
Διαβάστε το πρώτο κεφάλαιο εδώ:

Η νέα αυτή σειρά βιβλίων για παιδιά από 5 έως 12 ετών είναι σχεδιασμένη από την συγγραφέα και την ομάδα της, τονίζοντας την σημαία του να τροφοδοτούμε διαρκώς τη συναισθηματική νοημοσύνη των παιδιών. Αυτή αφορά την ικανότητα ρύθμισης των συναισθηματικών αντιδράσεων και του στρες, την αναγνώριση αυτού που βιώνουμε, την επίγνωση της ανάγκης να μιλάμε για ό,τι νιώθουμε, αφού πρώτα έχουμε κατανοήσει την πηγή του. Είναι η δυνατότητα να εκφράσουμε με κατάλληλο τρόπο τα συναισθήματά μας ώστε να εισακουστούμε χωρίς να πληγώσουμε τους γύρω μας, η γνώση ότι μπορούμε να κλάψουμε όταν είμαστε θλιμμένοι ή να πηδήξουμε από χαρά όταν είμαστε ευτυχισμένοι.


Συγγραφέας
Filliozat Isabelle
Η Ιζαμπέλ Φιλιοζά είναι ψυχοθεραπεύτρια από το 1982. Δραστηριοποιείται ενεργά συμμετέχοντας σε συνέδρια, εκπαιδεύοντας γονείς και επαγγελματίες, και συγγράφοντας βιβλία. Από αυτά, περισσότερα από 30 απευθύνονται σε παιδιά, γονείς αλλά και επαγγελματίες. Αναγνωρίζεται ως σημαντική προσωπικότητα της Θετικής Γονεϊκότητας στη Γαλλία και για τον λόγο αυτό ορκίστηκε αντιπρόεδρος της Επιτροπής «Οι 1000 Πρώτες Ημέρες», που η κυβέρνηση του προέδρου Μακρόν λάνσαρε στη Γαλλία το 2019.