Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2020

«Στο Άγιον Όρος - προσκυνητής ή επισκέπτης;» της Αδαμαντίας Αλατάρη… στο γραφείο της ΚάλληςΜερικές μέρες στο περιβόλι της Κυρά Παναγιάς...
Όπου γυρίσει το μάτι σου, τη βλέπεις παντού!
Πορταΐτισσα στην Ιβήρων, Γερόντισσα στην Παντοκράτορος, Γλυκοφιλούσα στη Φιλοθέου, Κουκουζέλισσα στη Λαύρα...
Μια γαλήνη, γεμάτη Χάρη κι ευωδία, ανακατεύεται στον αέρα.
Το καταλαβαίνεις κι εσύ μαζί με τους άλλους προσκυνητές.
Οι έγνοιες καταλαγιάζουν, οι σκέψεις γαληνεύουν...
Άλλωστε ο εσπερινός, το απόδειπνο, η βραδινή ακολουθία βάλσαμο ρίχνουν στην ψυχή σου.
Βαδίζοντας στα αγιορείτικα μονοπάτια, προσκυνώντας μοναστήρια και μακρινά κελιά, πλησιάζεις πιο κοντά σ’ Αυτόν που αναζητάς, στον Κύριο και Πλάστη σου, στον Δημιουργό σου.
Ελπίζοντας, όταν έρθει εκείνη η ευλογημένη ώρα κι αφήσεις αυτόν τον κόσμο και πας σε κόσμο... ομορφότερο, να σε αναγνωρίσει, γιατί ήδη Του είσαι γνωστός, σαν διαβάτης των μονοπατιών του Αγίου Όρους, των μονοπατιών... του Ουρανού!
Θυμήσου με...
«Στο Άγιον Όρος - προσκυνητής ή επισκέπτης;» της Αδαμαντίας Αλατάρη, εικονογράφηση του Σέργιου Παπαϊωάννου κυκλοφορεί από εκδόσεις Ελληνοεκδοτικη και τη σειρά Χριστιανικά Ορθόδοξα Βιβλία για Παιδιά.
Με κατανοητό λόγο, σαφή μηνύματα, γρήγορη πλοκή ξετυλίγετε η ιστορία οδοιπορικό για το Άγιο Όρος με τα μάτια ενός έφηβου. Μέσα από τις διηγήσεις του ο αναγνώστης μαθαίνει για σημαντικές μονές του Αγίου Όρους που αποπνέουν γαλήνη και ηρεμία. Βιώνει συναισθήματα και λαμβάνει μηνύματα που έγνοιες καταλαγιάζουν και γαληνεύουν τη σκέψη.
Η εικονογράφηση εναρμονισμένη με το κείμενο, δίνει πολλές φορές το μήνυμα που θέλει να περάσει η συγγραφέας μέσα από ένα σκίτσο. Λιτές γραμμές, καθαρές εικόνες αποτυπώνουν τους ήρωες και τα τοπία του βιβλίου.
Ένα ξεχωριστό βιβλίο που μπορεί να διαβαστεί τόσο από ένα έφηβο όσο και από έναν ενήλικα.
  
Περισσότερα για το βιβλίο δείτε εδώ:

Καλλιόπη Γραμμένου
by Aylogyros news