Παρασκευή 14 Αυγούστου 2020

«Οι καλύτερες ιστορίες με φαντάσματα» συλλογικό έργο… στο γραφείο της Κάλλης



Το βιβλίο αυτό ανήκει στην νέα σειρά των εκδόσεων...
  ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ «ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ». Πρόκειται για μια νέα σειρά με συλλογές διηγημάτων για παιδιά σε ανθολόγηση και επιμέλεια του Κυριάκου Αθανασιάδη. Επτά καταξιωμένοι συγγραφείς ενώνουν τις δυνάμεις τους με τον συγγραφέα-επιμελητή. Αυτοί είναι: Αθανασιάδης Κυριάκος, Βλαβιανός Χάρης, Κέζα Λώρη, Μακρόπουλος Μιχάλης, Μαμαλούκας Δημήτρης, Παπαθεοδώρου Βασίλης, Ράδου Αγγελική, Τριανταφύλλου Σώτη και την  εικονογράφηση έχει κάνει ο Αλέξανδρος Τζάλλας.
Ο καθένας συμμετέχει με ένα διήγημα, συνολικά εφτά, και προσπαθούν να αφηγηθούν τις πιο πρωτότυπες, τις πιο συναρπαστικές, τις πιο συγκινητικές, κάποιες φορές ακόμα και τις πιο ανατριχιαστικές ιστορίες που απαντούν σε μερικά σπουδαία και αληθινά ερωτήματα…
Όπως αυτό της απώλειας. Ένα δύσκολο θέμα για την παιδική και όχι μόνο ηλικία τόσο στο άκουσμα όσο και στη διαχείρισή του. Άλλοτε ήπιες και άλλοτε λίγο πιο σκληρές ιστορίες, κάποιες θυμίζουν αστικούς μύθους, συνθέτοντας έτσι ένα καλογραμμένο βιβλίο για παιδία από 10 ετών και πάνω, καθώς και από ενήλικες.
Η ατμοσφαιρική εικονογράφηση του βιβλίου συμπληρώνει αρμονικά το ύφος κάθε ιστορίας.
Ποιοι φοβούνται περισσότερο; Οι άνθρωποι τα φαντάσματα… ή τα φαντάσματα τους ανθρώπους; Τι αξεδιάλυτα μέσα στον χρόνο μυστικά μπορεί να κρύβει ένα μισοχαλασμένο, ταπεινό πατίνι; Πόσο κρύο μπορεί να είναι ένα παλιό κέρμα, παρμένο από τον θησαυρό ενός αληθινού φαντάσματος; Υπάρχουν άραγε φαντάσματα που μπορούν να μας βοηθήσουν να λύσουμε μεγάλα αστυνομικά μυστήρια; Ποιοι σπουδαίοι, και ποιοι ανώνυμοι, κατοικούν στον βυθό – και τι ρόλο παίζουν οι ατέλειωτες ναυμαχίες τους; Πόσο μπορεί να σε ανατριχιάσει ένα πηγάδι, ακόμα και όταν το δέρμα σου δεν γίνεται να ανατριχιάσει; Τι διαφορές έχουν τα σημερινά φαντάσματα από τα αρχαία – και ειδικά από τα πολύ-πολύ μορφωμένα; Και, τέλος, πώς μπορεί ένα παιδί να μάθει και να αποδείξει ότι, όχι, δεν είναι φάντασμα;

Διαβάστε το πρώτο κεφάλαιο εδώ:

Περισσότερα για το βιβλίο δείτε εδώ:

Καλλιόπη Γραμμένου
byBy Aylogyros news