Τετάρτη 12 Αυγούστου 2020

Το τερπνόν μετά του ωφελίμου: 5 + 1 λόγοι που το σεξ κάνει καλό στην υγεία



Το σεξ αποτελεί αγαπημένο «σπορ» για όλο το κόσμο...
ανεξαρτήτου ηλικίας και εθνικότητας. Είναι αποδεδειγμένο ότι γυμνάζει όλο το σώμα, μας φτιάχνει τη διάθεση και μας βοηθάει όχι μόνο να κοιμόμαστε καλύτερα αλλά να είμαστε και ψυχικά ήρεμοι. Γνωρίζετε όμως ότι η σεξουαλική επαφή φροντίζει και θεραπεύει τον οργανισμό μας καλύτερα από οποιοδήποτε φάρμακο;
Διαβάστε παρακάτω έξι από τους πολλούς τρόπους με τους οποίους το σεξ συμβάλει στην καλή υγεία του οργανισμού μας.

1. Θεραπεία ομορφιάς
Ο γυναικείος οργανισμός, κατά τη διάρκεια του σεξ, διπλασιάζει τα επίπεδα παραγωγής οιστρογόνων, με αποτέλεσμα τα μαλλιά να γίνονται λαμπερά και το δέρμα πιο απαλό.

2. Αδυνάτισμα
Λίγο πολύ όλοι ξέρουμε ότι είναι μία πρωτότυπη και διασκεδαστική μέθοδος γυμναστικής. Όμως έχετε αναρωτηθεί ποτέ πόσα κιλά χάνετε έτσι; Κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης καίμε περίπου 200 θερμίδες, ποσό που ισοδυναμεί με ένα τέταρτο γυμναστικής στον διάδρομο!

3. Ελκυστικότητα
Το σεξ βοηθάει στην απελευθέρωση περισσότερων φερορμονών, των χημικών ουσιών που προσελκύουν τους εκπροσώπους του αντίθετου φύλου, αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι όσο περισσότερο σεξ κάνουμε,, τόσο πιο θελκτικοί γινόμαστε για το αντίθετο φύλο.

4. Αναλγητική δράση
Το σεξ λειτουργεί και ως παυσίπονο και μάλιστα σύμφωνα με τους επιστήμονες ξεπερνά κατά 10 φορές τα παυσίπονα του εμπορίου σε δραστικότητα. Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης πέφτει η πίεση του αίματος στις αρτηρίες του εγκεφάλου, απαλύνοντας τον όποιο πονοκέφαλο, ενώ λίγο πριν από τον οργασμό, τα επίπεδα της ορμόνης οξυτοκίνης πενταπλασιάζονται οδηγώντας στην έκλυση μεγάλης ποσότητας ενδορφινών που σταματάνε τον πόνο χωρίς παρενέργειες.

5. Ρίχνει τα επίπεδα της χοληστερίνης
Η συχνή σεξουαλική δραστηριότητα συμβάλει στην εξισορρόπηση της κακής με την καλή χοληστερόλη.

6. Έκκριση ευεργετικών ορμονών
Οι ορμόνες που εκκρίνονται κατά τη διάρκεια του σεξ κάνουν καλό στον οργανισμό και των δύο φύλων. Στις γυναίκες, τα οιστρογόνα ενισχύουν την καρδιά, ενώ μακροχρόνια προστατεύουν από το Αλτσχάϊμερ και την οστεοπόρωση, ενώ στους άντρες δυναμώνει τα κόκαλα και τους μυς… (iefimerida.gr)