Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2020

«Ας μιλήσουμε για κουκουνάρες» του Βασίλη Κουτσιαρή… στο γραφείο της ΚάλληςΤο βιβλίο «Ας μιλήσουμε για κουκουνάρες» του...
Βασίλη Κουτσιαρή και εικόνες της Θέντα Μιμηλάκη, μιλά για τη μοναδική σχέση δασκάλου – μαθητή και κυκλοφορεί από εκδόσεις Ελληνοεκδοτική και είναι για παιδιά από έξι ετών.
Πρόκειται για μια ιστορία που μπορεί να συμβεί οποιαδήποτε στιγμή σε μια τάξη και σε ένα σχολείο. Ένας νέος δάσκαλος στο σχολείο προσπαθεί να βάλει τάξη, να προσέχει τις αταξίες και τις σκανδαλιές των παιδιών μέσα και έξω από την τάξη. Τρώει κουκουνάρες στο κεφάλι, υποφέρει από μια λαρυγγίτιδα που τον εμποδίζει να φωνάζει, κοκκινίζει, ιδρώνει ξεϊδρώνει για να  τα καταφέρει. Τα παιδιά όμως έχουν εμμονή με τις κουκουνάρες… Όσο και αν προσπαθεί αυτός να κάνει το μάθημά του αυτά εκεί… στις κουκουνάρες. Τελικά βρίσκει τον τρόπο να περάσουν όλοι καλά!
Όπως κάθε δάσκαλος οφείλει να καταφέρει να τραβήξει το ενδιαφέρον των παιδιών, να εμπνεύσει σεβασμό και τάξη, να αγαπηθεί,  να διδάξει, να επικοινωνήσει… Έτσι και ο δάσκαλος του βιβλίου προσπαθεί να τα καταφέρει μέσα από την ρεαλιστική ιστορία του Βασίλη Κουτσιαρή.

Περισσότερα για το βιβλίο δείτε εδώ:

Καλλιόπη Γραμμένου
by aylogyros news