Τρίτη, 25 Αυγούστου 2020

«Μονόλογοι (ή μήπως διάλογοι?) γυναικών» στην «Αθηναϊκή Σκηνή»Το έργο «Μονόλογοι (ή μήπως διάλογοι?) γυναικών»...
αποτελεί μία σύνθεση αποσπασμάτων βασισμένων στο κοινωνικό δράμα ‘’Talking with’’ του Jane Martin σε μετάφραση-διασκευή και σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Τσακανάκη και κάνει πρεμιέρα στις 12 Σεπτεμβρίου και θα ζωντανεύει κάθε Σάββατο στις 21:00 και Κυριακή στις 20:00 για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων στην «Αθηναϊκή Σκηνή».

Λίγα λόγια για το έργο
Πέντε ηρωίδες μ’ έμπνευση τον εαυτό τους και τα βιώματά τους ξετυλίγουν ιστορίες γυναικείες –κι όχι μόνο- και μιλούν για τον έρωτα, τη δόξα, την ανάγκη της επικοινωνίας και την αναζήτηση της αλήθειας, της προσωπικής τους αλήθειας στη ζωή .
Ο Κωνσταντίνος Τσακανάκης  ηθοποιός, σκηνοθέτης και δάσκαλος υποκριτικής σημειώνει :
Πολλές φορές περνάνε άνθρωποι δίπλα μας χωρίς να τους αγγίζουμε, χωρίς να τους ακούμε . Είναι άνθρωποι με παρελθόν, δυνατό παρόν κι αδιόρατο μέλλον – όπως εμείς – αλλά μένοντας συνεχώς προσκολλημένοι στον εαυτό μας, κλείνουμε μάτια κι αυτιά σε ο,τιδήποτε δεν καταλαβαίνουμε και δε μας αφορά εξαρχής . Οι πέντε ηρωίδες της παράστασης είναι γυναίκες που συναντάμε δίπλα μας τώρα, χθες ή αύριο γεμάτες συναισθηματικά και ψυχολογικά αδιέξοδα  που με το προσωπείο του καθωσπρεπισμού μιας συντηρητικής κοινωνίας έχουν αποφασίσει να τα κρατούν φυλαγμένα μέσα τους . Μέσα από τις προσωπικές εξομολογήσεις τους , ακούμε και νιώθουμε τις αγωνίες τους, διαβάζουμε τις ψυχές τους και ταξιδεύουμε στο προσωπικό μας εγώ. Σας καλούμε λοιπόν να γίνετε κι εσείς συνταξιδιώτες μας…

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία-Μετάφραση & Διασκευή: Κωνσταντίνος Τσακανάκης
Πρωτότυπη Μουσική Σύνθεση κι Επιμέλεια: Νικολέτα Ρούσσου
Επιμέλεια Κίνησης: Δήμητρα Τζιμούρτου
Βοηθός σκηνοθέτη: Χριστίνα Κοσκινά 
Φωτογραφίες: Βαγγέλης Σταύρακας 
Δημόσιες Σχέσεις-Επικοινωνία: Χριστιάννα Ανανιάδου

Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί(με αλφαβητική σειρά):
Κατραμάδου Βάσω
Κοσκινά Χριστίνα
Μαυρίδη Ζωή
Μπουλάκου Κατερίνα

Πρεμιέρα: Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου  στις 21:00

Παραστάσεις:
Σάββατο 21:00
Κυριακή 20:00
Διάρκεια παράστασης: 60 λεπτά
Θέατρο «Αθηναϊκή Σκηνή»
Αθανασίου Διάκου και Τζιραίων 13 (στάση μετρό: Ακρόπολη) 

Προπώληση – κρατήσεις:  Τηλ. 210 9222300  & 697 30 98 775
Τιμές εισιτηρίων: 10 ευρώ (γενικό), 7 ευρώ (μειωμένο - φοιτητές, άνεργοι, συνταξιούχοι, ΑμΕΑ, κάτω των 18), 5 ευρώ (ατέλεια).

Ενημέρωση:  Είναι υποχρεωτική η χρήση μη ιατρικής μάσκας από κάθε θεατή κατά την είσοδό του και μέχρι την τοποθέτησή του στη θέση του, καθώς και κατά την έξοδό του !