Τετάρτη 26 Αυγούστου 2020

«Τι έγινε; Τα παρατάμε;» της Ζωής Τσαρσιώτου… στην προθήκη της αυλής μας!



Μια νέα περιπέτεια για την ομάδα ΑΤΛΑΣ είναι το...
τρίτο βιβλίο της σειράς «Τι έγινε; Τα παρατάμε;» της Ζωής Τσαρσιώτου, σε εικόνες Δωροθέας Λούκρη και επιστημονική επιμέλεια Φανή Σέρογλου, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΓΡΑΦΗΜΑ.
Η Φανή, ο Βασίλης, ο Οδυσσέας και η Ζωή είναι φίλοι πολλά πολλά χρόνια. Αυτοί που τους ξέρουν τους γωνάζουν «ομάδα ΑΤΛΑΣ» γιατί τους αρέσει να παίζουν με μια μπάλα- υδρόγειο και να λένε μισοαστεία μισοσοβαρά ότι κουβαλούν τη γη στα χέρια τους σαν τον μυθικό γίγαντα.
Οι περιπέτειες της ομάδας ΑΤΛΑΣ είναι ατελείωτες: στο χωριό, στο σχολείο, στις διακοπές, παίζουν ονειρεύονται, δημιουργούν! Αυτά τα παιδιά φτάνουν μέχρι το διάστημα και ζουν μαγικές στιγμές με αληθινούς ή φανταστικούς φίλους.
Έλα κι εσύ στην παρέα, η περιπέτεια αρχίζει…
Τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά στο χωριό των παιδιών, την Πλατανιά! Μια μεγάλη φωτιά έκαψε το δάσος και τα έκανε όλα άνω κάτω! Η ομάδα ΑΤΛΑΣ καλείται να αναλάβει δράση. Δεν είναι, όμως, εύκολο να κινητοποιηθούν οι μικροί και οι μεγάλοι, μέχρι που κάποιος άγνωστος τους ξυπνάει όλους!
Τώρα τα παιδιά της ομάδας ΑΤΛΑΣ έχουν δύο μεγάλα ερωτήματα να απαντήσουν: Τι να κάνουν για να βοηθήσουν την Πλατανιά; και ποιος έγραψε στον τοίχο: «Τι έγινε; τα παρατάμε;»
Όμως η ιστορία δεν τελειώνει εδώ…

Ελάτε στην ιστοσελίδα: http://atlaswikigr.wikifoundry.com/atlasbooks
για δραστηριότητες, εκπαιδευτικό υλικό, αφηγήσεις και ταινίες.

Η Υπατία μιλά για τη ζωή και το έργο της:

Περισσότερα για το βιβλίο δείτε εδώ: