Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020

Αλλαγές στο Δημόσιο: Με ένα κλικ θα μπορούν να τσακώνονται με υπάλληλο της επιλογής τους οι πολίτες



Με ένα κλικ θα μπορούν πλέον οι πολίτες...
να τσακώνονται με τον υπάλληλο που τους εξυπηρετεί στο πλαίσιο των αλλαγών για τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό του Δημοσίου, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.
Σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τις νέες διαδικτυακές υπηρεσίες που ανακοινώθηκαν, ο υπουργός τόνισε ότι οι πολίτες δεν θα χάσουν την δυνατότητα να τσακώνονται με υπαλλήλους των υπηρεσιών, αλλά θα γίνεται πλέον ψηφιακά.
«Γνωρίζουμε ότι πολλοί πολίτες νιώθουν ότι δεν έχουν εξυπηρετηθεί αν δεν τσακωθούν με κάποιον υπάλληλο, οπότε προνοήσαμε να υπάρχει και ηλεκτρονικά αυτή η δυνατότητα» επεσήμανε ο υπουργός.
«Πατώντας ένα κουμπί, ο πολίτης θα μπορεί να συνδέεται μέσω τηλεδιάσκεψης ή τσατ με τον αντίστοιχο υπάλληλο π.χ. της Εφορίας, ώστε αυτός να του πει ότι δεν έχει τα σωστά χαρτιά ή να πάει σε άλλη σελίδα για να πάρει πρώτα υπογραφή, και στη συνέχεια να διαπληκτιστούν» πρόσθεσε ο υπουργός.
Μέσω της πλατφόρμας μάλιστα, θα υπάρχουν έτοιμες δεκάδες έτοιμες φράσεις όπως «σε παρακαλώ κυρά μου που θα μου πεις εμένα» ενώ αν επιθυμεί μπορεί να διαπληκτιστεί σε πραγματικό χρόνο και με άλλους χρήστες που μπαίνουν μετά από αυτόν στην εφαρμογή και του παίρνουν τη σειρά.
Υπενθυμίζεται ότι οι ψηφιακές αυτές υπηρεσίες είναι μερικές από τις μεγάλες αλλαγές που ετοιμάζει το υπουργείο. Πρόσφατα, μάλιστα, ο Κυριάκος Πιερρακάκης ανακοίνωσε την κατάργηση του φαξ λίγες μέρες αφότου έφυγε από τη ζωή ο παλαιότερος χειριστής φαξ του Δημοσίου σε ηλικία 82 ετών… (tovatraxi.com)