Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

O Στέφανος Παπαδόπουλος απαντά, στο «κουτσομπολιό»… της αυλής!!!


Μερικές φορές στη ζωή μας συναντούμε ανθρώπους που με μια τους κουβέντα σε καθηλώνουν! Αυτό έκανε...
και ο Στέφανος, όταν καλεσμένος στην αυλή… μας είπε μια απίστευτη κουβέντα: «Η Ελλάδα είναι η χώρα των φιλοσόφων. Οι πράξεις είναι για τους Ρωμαίους»….

Τι σας έχει λείψει από τα παιδικά σας χρόνια; Η αθωότητα του κόσμου

Ο αγαπημένος ήρωας των παραμυθιών, ποιος ήταν; Ο Iron man

Θα συγχωρούσατε κάποιον που σας έχει πικράνει; Το έχω κάνει πολλές φορές

Ποιο θεωρείτε ως Θείο δώρο στο χαρακτήρα σας; Την υπομονή

Ποιο είναι το βασικό σας ελάττωμα; Η αναποφασιστικότητα

Αν η μοίρα σας γύριζε την πλάτη, τι θα κάνατε για να την καλοπιάσετε; Από τότε που γνώρισα τη Σοφία, η μοίρα έχει μάτια μόνο για μένα

Πως εκδηλώνεται την αγάπη σας; Δίνομαι…

Η αισιοδοξία, υπάρχει στο λεξικό της ζωής σας; Το δικό μου λεξικό, έχει μόνο μία λέξη: αισιοδοξία

Με τι ασχολείστε αυτό τον καιρό; Με τη συγγραφή παιδικών βιβλίων

Ποια είναι η αγαπημένη σας ελληνική ταινία; Ποτέ την Κυριακή

Ποιο είναι το αγαπημένος σας αντικείμενο, το «γούρι» σας; Η βέρα μου

Ποια είναι η αγαπημένης σας ατάκα; Δεν χρησιμοποιώ ατάκες

Πως φαντάζεστε το μέλλον των ΜΜΕ μέσα από την κρίση που βιώνουμε;  Η κρίση είναι αξιακή. Τα ΜΜΕ αυτή την περίοδο, προβάλουν αντικρουόμενους αξιακούς κόσμους. Όταν η πλάστιγγα γύρει οριστικά προς μία κατεύθυνση, τα ΜΜΕ θα προσαρμοστούν ανάλογα.

Η εξουσία πιστεύετε, φιμώνει τις τέχνες από φόβο ή από ανικανότητα να τις στηρίξει; Δεν πιστεύω ότι η εξουσία φιμώνει την τέχνη. Αντιθέτως θεωρώ ότι η τέχνη απογειώνεται χάρις στα μέσα της εξουσίας.

Ποιος πιστεύετε ότι είναι ο λόγος που ο Έλληνας αφήνει την τύχη του στα χέρια των άλλων; Η Ελλάδα είναι η χώρα των φιλοσόφων. Οι πράξεις είναι για τους Ρωμαίους.

Αν σας όριζαν για λίγα λεπτά της ώρας «νομοθέτη», ποιο νόμο θα θέτατε σε εφαρμογή; Θα έθετα σε εφαρμογή ένα νόμο όπου η τιμωρία θα ήταν ανάλογη με την ευθύνη.

Αν μια κακιά μάγισσα σαν έκανε με το ραβδί της ζώο, τι θα θέλατε να είστε; Άλογο

Πιστεύετε στα όνειρα; Πιστεύω σ’ αυτούς που ονειρεύονται.

Αν σας ζητούσε ένα παιδί μια συμβουλή, τι θα του λέγατε; Να μην βιαστεί να μεγαλώσει.




Ο Στέφανος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1968. Σε ηλικία ενός έτους ακολούθησε τους γονείς του στην Καλιφόρνια και όταν έγινε 4 ετών η οικογένειά του εγκαταστάθηκε στο Παρίσι, όπου και έζησε για 25 χρόνια.
Γαλουχήθηκε από τη μητέρα του και ανατράφηκε με αρχές και αξίες βασισμένες στον ανθρωπισμό και το δίκαιο. Σπούδασε Κοινωνική Οικονομία, Διπλωματία και Διεθνές Ανθρωπιστικό Δίκαιο. Το 1993 αποφοίτησε από τη Νομική.
Επέστρεψε στην Ελλάδα το 1997 με μια βαλίτσα γεμάτη γαλλική κουλτούρα και ελληνικές ρίζες. Η αστείρευτη φαντασία του, η ασυμβίβαστη παιδικότητά του και η ανάγκη του για ουσιαστική προσφορά και δημιουργία νίκησαν στη μάχη με τα κοινωνικά πρότυπα του επιχειρηματία που υπήρξε για 15 χρόνια.
Εμπνευσμένος από την αγάπη των παιδιών του, δημιουργεί παραμύθια και ιστορίες, που τους διηγείται τα βράδια. Η επιμονή της γυναίκας του τον πείθει τελικά να βάλει τις ιστορίες του σε χαρτί και έτσι γεννήθηκε «Η Παχουλή Βατραχίνα», μα και όσα παραμύθια πρόκειται να ακολουθήσουν. 
Μπορείτε να τον βρείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

(Για τον ΑΥΛΟΓΥΡΟ & τον Παύλο Ανδριά)