Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

O Τόλης Βενιανάκης, απαντά στο «κουτσομπολιό»… της αυλής!!!


Αν και είχαμε καθίσει αρκετή ώρα κάτω από τον πλάτανο της αυλής μας, λέγοντας διάφορα, όταν αρχίσαμε να τον ρωτάμε για το τι πλανάται γύρω μας με τις τέχνες, η απάντησή του ήταν… «…βαφτίζουν τα σκουπίδια σε τέχνη επηρεάζοντας με βάναυσο τρόπο την αισθητική και τις επιλογές μας»...

Τι σας έχει λείψει από τα παιδικά σας χρόνια; Η αθωότητα, η πραγματικές φιλίες, η ανεμελιά και προπάντων η ελευθερία, κάτι που στα χρόνια μας έχει εκλείψει και η τεχνολογία έχει φροντίσει να μας αποξενώσει με όχημα τα social media!

Ο αγαπημένος ήρωας των παραμυθιών, ποιος ήταν; Ο πρίγκιπας, γιατί πάντα το φιλί του λύνει τα μάγια και αφυπνίζει τη θηλυκότητα της βασιλοπούλας. Η ένωσή αυτή συμβολίζει την ωριμότητα και όχι απλώς την αρμονία με τον εαυτό μας αλλά και με τον άλλο.

Θα συγχωρούσατε κάποιον που σας έχει πικράνει; Όλοι μας κάνουμε λάθη και όταν μετανιώνουμε πραγματικά πρέπει να συγχωρούμε.

Ποιο θεωρείτε ως Θείο δώρο στο χαρακτήρα σας; Καλοσύνη.

Ποιο είναι το βασικό σας ελάττωμα; Ευκολόπιστος.

Αν η μοίρα σας γύριζε την πλάτη, τι θα κάνατε για να την καλοπιάσετε; Υπομονή και επιμονή στους στόχους μου.

Πως εκδηλώνετε την αγάπη σας; Πάντα με ενθουσιασμό και υπερπροστατευτικότητα.

Η αισιοδοξία, υπάρχει στο λεξικό της ζωής σας; Είναι ο βασικός οδηγός στη ζωή μου.

Με τι ασχολείστε αυτό τον καιρό; Αποκλειστικά με αυτό που αγαπώ και εκφράζομαι "το τραγούδι".

Τι δεν θα θέλατε να σας κλέψουν από το θησαυροφυλάκιο της ψυχή σας; Τα ιδανικά μου και την ελευθερία μου.

Ποια είναι η αγαπημένη σας ελληνική ταινία; Όλες οι παλιές του καλού ελληνικού κινηματογράφου 50,60,70.

Ποιο είναι το αγαπημένο σας αντικείμενο, το «γούρι» σας; Δεν πιστεύω σε γούρια. Μόνο στο Θεό.

Ποια είναι η αγαπημένης σας ατάκα; Πολλές, αλλά αν ξεχωρίσω μια, θα έλεγα "πως η ζωή είναι πολύ μικρή για να είναι θλιβερή."

Πως φαντάζεστε το μέλλον των ΜΜΕ μέσα από την κρίση που βιώνουμε; Δυσοίωνο! Έχουν πιάσει πάτο. Χρειάζεται επειγόντως ριζική αλλαγή στον τομέα αυτό.

Η εξουσία πιστεύετε, φιμώνει τις τέχνες από φόβο ή από ανικανότητα να τις στηρίξει; Δυστυχώς πολλές φορές τις χρησιμοποιούν ως ένα μέσο χειραγώγησης της μάζας, και για να γίνω πιο σαφής, βαφτίζουν τα σκουπίδια σε τέχνη επηρεάζοντας με βάναυσο τρόπο την αισθητική και τις επιλογές μας. Ευτυχώς όπως όλα στη ζωή, τα άσχημα πράγματα έχουν πάντα ημερομηνία λήξης γιατί το σκάρτο δεν έχει διάρκεια πολύ στο χρόνο.

Ποιος πιστεύετε ότι είναι ο λόγος που ο Έλληνας αφήνει την τύχη του στα χέρια των άλλων; Η μοιρολατρία και γενικά ο "Ωχαδερφισμός" που διακατέχει αρκετούς ανθρώπους… Ευτυχώς, ένα {καλό} που έχει κάνει η κρίση μέσα στα πολλά δεινά, είναι ότι αρχίζει να αλλάζει αυτό και να αφυπνίζει πολλούς από εμάς συμπεριλαμβανόμενου και την αφεντιά μου.

Αν σας όριζαν για λίγα λεπτά της ώρας «νομοθέτη», ποιο νόμο θα θέτατε σε εφαρμογή; Την εφαρμογή της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ!!!

Τι φοβάστε περισσότερο, από τους ανθρώπους; Την αλαζονεία την πλεονεξία και την αχαριστία.

Αν μια κακιά μάγισσα σαν έκανε με το ραβδί της ζώο, τι θα θέλατε να είστε; Αετός.

Πιστεύετε στα όνειρα; Όχι ιδιαίτερα. Μόνο σε εκείνα που εγώ οραματίζομαι και χαράζω πορεία προς την πραγματοποίηση τους.

Αν σας ζητούσε ένα παιδί μια συμβουλή, τι θα του λέγατε; Μια συμβουλή χμ Να μην μετανιώνει για αυτά που έπραξε, αλλά για αυτά που δεν τόλμησε να κάνει πράξη.


Γεννήθηκε στην Αθήνα, με καταγωγή από την  Κρήτη . Ασχολείται με το τραγούδι 18 συναπτά έτη. Έχει στο ενεργητικό του μια δισκογραφική δουλειά με τίτλο "ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ"!
Τώρα ετοιμάζει ένα cd single  που ευελπιστεί να κυκλοφορήσει μέσα στο καλοκαίρι.


(Για τον ΑΥΛΟΓΥΡΟ & τον Παύλο Ανδριά)