Κυριακή 7 Ιουνίου 2015

Η Άρια Σωκράτους, απαντά στο «κουτσομπολιό»… της αυλής!!!


Έχοντας μια σαφή εικόνα για το τι υπάρχει γύρω της, άνθρωποι, αξίες και οντότητες, η Άρια δεν διστάζει να πει αυτό που νιώθει, χαρίζοντάς μας μια ευχάριστη συντροφιά, γεμάτη αλήθειες για το σήμερα και προσδοκίες για το μέλλον…
 
Τι σας έχει λείψει από τα παιδικά σας χρόνια; Η αθωότητα και η αγνότητα εκείνης της εποχής.

Ο αγαπημένος ήρωας των παραμυθιών, ποιος ήταν; Η Χιονάτη ήταν η αγαπημένη μου.

Θα συγχωρούσατε κάποιον που σας έχει πικράνει; Όταν κάποιος με έχει πληγώσει ανεπανόρθωτα συγχωρώ πολύ δύσκολα και δεν ξεχνώ ποτέ. Δυστυχώς ή ευτυχώς.

Ποιο θεωρείτε ως Θείο δώρο στο χαρακτήρα σας; Την ειλικρίνεια και τον αυθορμητισμό μου, όσο κι αν μου έχουν κοστίσει στη ζωή μου.

Ποιο είναι το βασικό σας ελάττωμα; Εγωισμός και οξυθυμία.

Αν η μοίρα σας γύριζε την πλάτη, τι θα κάνατε για να την καλοπιάσετε; Θα της έδινα την αγαπημένη μου σοκολάτα!

Πως εκδηλώνεται την αγάπη σας; Έμπρακτα, αυθόρμητα και απόλυτα. Όταν αγαπάω, λατρεύω.

Η αισιοδοξία, υπάρχει στο λεξικό της ζωής σας; Είναι η πρώτη λέξη στο λεξικό μου. Χωρίς αισιοδοξία δεν ζεις, απλώς αναπνέεις.

Με τι ασχολείστε αυτό τον καιρό; Είμαι σε πλήρη αναβρασμό. Αλλάζω σπίτι, περιοχή, κυκλοφορεί το δεύτερο μου βιβλίο και ετοιμάζομαι για το ταξίδι μου στην Ελλάδα.

Τι δεν θα θέλατε να μη σας κλέψουν από το θησαυροφυλάκιο της ψυχή σας; Την ψυχή μου.

Ποια είναι η αγαπημένη σας ελληνική ταινία; «Εκείνο το καλοκαίρι» με την Έλενα Ναθαναήλ και τον Λάκη Κομνηνό. Την έχω παρακολουθήσει 56 φορές και σε όλες ανεξαιρέτως έκλαψα.

Ποιο είναι το αγαπημένος σας αντικείμενο, το «γούρι» σας; Ο σταυρός μου.

Ποια είναι η αγαπημένης σας ατάκα; Να κάνεις όλα όσα πιστεύεις πως είναι σωστά. Επειδή ο όχλος είναι κακός κριτής κάθε καλού πράγματος (Πυθαγόρας) και "Ουδέν κακόν αμιγές καλού".

Πως φαντάζεστε το μέλλον των ΜΜΕ μέσα από την κρίση που βιώνουμε; Κλυδωνισμένο και άκρως αποπροσανατολισμένο. Αν δεν αλλάξει ολοκληρωτικά η δομή του συστήματος και αν το σύστημα παραμείνει σύστημα, δεν υπάρχει καμία ελπίδα. Η κρίση που διέρχονται τα ΜΜΕ είναι πρωτίστως κρίση αξιών και μετά ο,τιδήποτε άλλο.

Η εξουσία πιστεύετε, φιμώνει τις τέχνες από φόβο ή από ανικανότητα να τις στηρίξει; Πρωτίστως από φόβο. Επίσης θεωρώ πως η εξουσία ουδέποτε επέδειξε οποιοδήποτε ενδιαφέρον στην ανάδειξη του πολιτισμού.

Ποιος πιστεύετε ότι είναι ο λόγος που ο Έλληνας αφήνει την τύχη του στα χέρια των άλλων; Λόγω της μεμψιμοιρίας του και του ωχαδερφισμού που έχει αναπτύξει επικίνδυνα από την εποχή της μεταπολίτευσης.

Αν σας όριζαν για λίγα λεπτά της ώρας «νομοθέτη», ποιο νόμο θα θέτατε σε εφαρμογή; Τη Σεισάχθεια του Σόλωνα.

Τι φοβάστε περισσότερο, από τους ανθρώπους; Την σκοτεινή πλευρά που κρύβει το τελευταίο τους πρόσωπο.

Αν μια κακιά μάγισσα σαν έκανε με το ραβδί της ζώο, τι θα θέλατε να είστε; Γάτα. Τη θεωρώ ιερό ζώο.

Πιστεύετε στα όνειρα; Απόλυτα. Αυτό το διάστημα μάλιστα μελετώ μετά μανίας το βιβλίο "Memories, Dreams, Reflections" του Carl Jung

Αν σας ζητούσε ένα παιδί μια συμβουλή, τι θα του λέγατε; Να μην ζητάει ποτέ συμβουλές από κανέναν. Να διαπιστώνει ιδιοίς όμμασι τα πάντα.



Η Άρια Σωκράτους γεννήθηκε στην Κύπρο. Έχει πτυχίο Επικοινωνίας και ΜΜΕ από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και μεταπτυχιακό στις Διεθνείς Σχέσεις.
Η διατριβή του μεταπτυχιακού της είχε θέμα τις αλλαγές της Διεθνούς Κοινής Γνώμης στο Κυπριακό ζήτημα από το 1999 μέχρι το δημοψήφισμα του 2004.
Από το 2004 μέχρι τον Φεβρουάριο του 2013 εργαζόταν ως Λειτουργός Ραδιοτηλεόρασης στην Αρχή Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου, ενώ στο παρελθόν εργάστηκε ως Δημοσιογράφος σε ραδιόφωνο και σε περιοδικά.
Από τον Μάρτιο του 2013 ζει μόνιμα στις ΗΠΑ όπου και εργάζεται ως διερμηνέας-μεταφράστρια ενώ παράλληλα παρακολουθεί μαθήματα μετάφρασης και λογοτεχνίας στο Instituto Cervantes της Νέας Υόρκης.
Επίσης αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά περιοδικά, ενώ κριτικές της έχουν δημοσιευτεί στην εφημερίδα «Εθνικός Κήρυκας» της Νέας Υόρκης. Έχει πάρει συνέντευξη από την διάσημη συγγραφέα Ιζαμπέλ Αλιέντε, η οποία δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος» στις 25.5.2014.
Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά, Ιταλικά και Ισπανικά. Το πρώτο της βιβλίο έχει ως τίτλο «Της μοίρας παιχνίδια». Η προσωπική της ιστοσελίδα είναι www.ariasocratous.com.


(Για τον ΑΥΛΟΓΥΡΟ και τον Παύλο Ανδριά)