Τρίτη 7 Απριλίου 2015

Πώς οι σκέψεις θα γίνουν πράξεις...


Από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της ψυχολογίας είναι αυτή που μας γνωρίζει το πόσο μεγάλη είναι η δύναμη της σκέψης. Οτιδήποτε έχει πετύχει κάποιος άνθρωπος στο παρελθόν μπορεί...

να πετύχει ακόμα περισσότερα. Σκέπτεστε εκείνο που θέλετε διαρκώς και έντονα; Ασφαλώς θα το αποκτήσετε, πάντα βέβαια σε λογικά πλαίσια.
Δεν γίνεται να έχουμε κάποια επιθυμία χωρίς να έχουμε τη δύναμη να την πραγματοποιήσουμε...και αν δεν πραγματοποιηθεί σημαίνει ότι δεν το θελήσαμε αρκετά. Παρατηρήστε για λίγο τις σκέψεις που είχατε στο μυαλό σας μέχρι σήμερα και θα δείτε ότι εκείνα που σκεφτόσασταν περισσότερο, αυτά συνέβησαν.
'Οταν σκεφτόμαστε αρνητικά, τη φτώχεια, τον φόβο, την αρρώστια, όταν σκεφτόμαστε μίζερα και τα βάζουμε με την τύχη και την κοινωνία, τότε όλα αυτά που σκεφτόμαστε σίγουρα θα μας χτυπήσουν την πόρτα.
Είμαστε ότι σκεφτόμαστε...επομένως μπορούμε να γίνουμε ευτυχισμένοι όταν διαρκώς σκεφτόμαστε ότι θα αποτύχουμε;
Βέβαια οι σκέψεις μας επηρεάζονται αρνητικά και από γεγονότα που δεν καταλαβαίνουμε εκείνη τη στιγμή αλλά καταγράφονται υποσυνείδητα, π.χ τα μουσικά μας ακούσματα, οι στίχοι κάποιων αρρωστημένων δημιουργών. Είναι δυνατόν να είμαστε αισιόδοξοι όταν το 90% των τραγουδιών που ακούμε έχουν στίχο όπως π.χ 'σφάξε με', 'λιώστε με', 'πόνεσέ' με, 'γύρνα πίσω γιατί θα πέσω από τον όγδοο όροφο' κ.λ.π; Σίγουρα όχι!
Όλοι όσοι διέπρεψαν στη ζωή τους είχαν θετική σκέψη και διαρκώς σκέφτονταν την επιτυχία μέχρι που το κατάφεραν. Αυτοί οι άνθρωποι δεν ήταν ούτε πιο τυχεροί ούτε πιο προνομιούχοι σε σχέση με εμάς. Το μεγάλο λάθος που ταλαιπωρεί τους περισσότερους ανθρώπους είναι ότι ζητούν χίλια δύο πράγματα αλλά δεν εννοούν να αλλάξουν τον εαυτό και τις σκέψεις τους.
Βέβαια όλα αυτά υπό έναν όρο. Σκέψεις και εργασία χωρίς προσπάθεια και εργασία χωρίς σκέψεις δεν έχουν καμία αξία.


Γράφει ο Δημήτριος Κίμογλου, Ψυχοθεραπευτής