Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Τσάντα - θρανίο από χαρτόνι για τα φτωχά πιτσιρίκια της Ινδίας!!! (foto)


Το ομόσπονδο κρατίδιο Μαχαράστρα με τους τουλάχιστον 112 εκατομμύρια κατοίκους του είναι το δεύτερο πολυπληθέστερο της Ινδίας. Πρωτεύουσά του και ταυτοχρόνως εμπορικό κέντρο της χώρας είναι...

το Μουμπάι -η παλιά Βομβάη.
Παρότι η συνεισφορά της Μαχαράστρα στο ΑΕΠ της Ινδίας είναι στο 13,3%, η ευμάρεια και ο πλούτος δεν αφορούν ολόκληρη την επικράτειά της. Για την ακρίβεια δεν αφορούν καθόλου τις αγροτικές περιοχές. Εκεί, εκατομμύρια παιδιά χρειάζεται να περπατήσουν χιλιόμετρα καθημερινά για να πάνε στο σχολείο. Ξυπόλητα πολλά απ’ αυτά, αφού οι ακτήμονες γονείς τους που κερδίζουν μόλις 1 δολάριο την ημέρα για 10 ώρες σκληρής δουλειάς οπουδήποτε, δεν μπορούν καν να τους προσφέρουν τα στοιχειώδη. Για σχολική τσάντα -ούτε λόγος. Όσο για τα σχολεία -ακόμη και τα θρανία θεωρούνται πολυτέλεια.


 ΧΩΡΙΣ ΘΡΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΣΑΝΤΕΣ 

Οι μαθητές κάθονται καταγής, στο πάτωμα ακουμπούν τα βιβλία και τα τετράδια τους, σκυμμένοι και καμπουριασμένοι γράφουν και διαβάζουν. 


Η μεγάλη χαρά των παιδιών όταν μια μη Κυβερνητική Οργάνωση με έδρα το Μουμπάι, η Aarambh, πήρε εσχάτως την κατάσταση στα χέρια της μοιράζοντας στα πιτσιρίκια τσάντες που γίνονται θρανία! (karchilaki)