Αν είσαι φανατικός λάτρης του ελληνικού καφέ και
δεν μπορείς να τον απολαύσεις...τους καλοκαιρινούς μήνες , όταν η ζέστη χτυπάει
κόκκινο... μη σκας ! Σου έχουμε τη λύση...
Δεν υπάρχει κανένας λόγος να τον
αποχωριστείς.Μπορείς να τον απολαύσεις και παγωμένο και πίστεψέ με..είναι το
τέλειος !
Για να στο λέω αυτό εγώ , που πίνω επί 10 χρόνια
πρωί , μεσημέρι , βράδυ φραπέ κάτι σημαίνει...
Η διαδικασία δημιουργίας του είναι λίγο
μπελαλίδικη , αλλά αξίζει τον κόπο.
Πως θα τον φτιάξεις , λοιπόν :
-Φτιάξε μία διπλή δόση ελληνικού (ακριβώς όπως
φτιάχνεις τον ζεστό) και βάλτον στο ψυγείο για 5 λεπτάκια να κρυώσει.
(εναλλακτικά μπορείς να τον χτυπήσεις με πάγο)
-Στη συνέχεια πέρασέ τον από ένα φίλτρο του
γαλλικού καφέ και πρόσθεσέ τον στο ποτήρι με παγάκια. (με τριμμένο πάγο θα
είναι ακόμη καλύτερος)
-Αν θέλεις μπορείς να βάλεις και λίγο αφρόγαλα ή
και σαντιγί..
-Και είσαι έτοιμος !
Είναι πραγματικά εξαιρετικός και έτοιμος να
αλλάξει τα καλοκαίρια σου. Ως προς τον καφέ που πίνεις τουλάχιστον !!!
(filenades)