Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Παγωμένος ελληνικός καφές; Δοκίμασέ το και θα ξετρελαθείς!!!


Αν είσαι φανατικός λάτρης του ελληνικού καφέ και δεν μπορείς να τον απολαύσεις...τους καλοκαιρινούς μήνες , όταν η ζέστη χτυπάει κόκκινο... μη σκας ! Σου έχουμε τη λύση...


Δεν υπάρχει κανένας λόγος να τον αποχωριστείς.Μπορείς να τον απολαύσεις και παγωμένο και πίστεψέ με..είναι το τέλειος !
Για να στο λέω αυτό εγώ , που πίνω επί 10 χρόνια πρωί , μεσημέρι , βράδυ φραπέ κάτι σημαίνει...
Η διαδικασία δημιουργίας του είναι λίγο μπελαλίδικη , αλλά αξίζει τον κόπο.
Πως θα τον φτιάξεις , λοιπόν :
-Φτιάξε μία διπλή δόση ελληνικού (ακριβώς όπως φτιάχνεις τον ζεστό) και βάλτον στο ψυγείο για 5 λεπτάκια να κρυώσει. (εναλλακτικά μπορείς να τον χτυπήσεις με πάγο)
-Στη συνέχεια πέρασέ τον από ένα φίλτρο του γαλλικού καφέ και πρόσθεσέ τον στο ποτήρι με παγάκια. (με τριμμένο πάγο θα είναι ακόμη καλύτερος)
-Αν θέλεις μπορείς να βάλεις και λίγο αφρόγαλα ή και σαντιγί..
-Και είσαι έτοιμος !

Είναι πραγματικά εξαιρετικός και έτοιμος να αλλάξει τα καλοκαίρια σου. Ως προς τον καφέ που πίνεις τουλάχιστον !!! (filenades)