Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

Μαμ... Η θρυλική τυρόπιτα που ξετρελαίνει τους Αθηναίους τα τελευταία 56 χρόνια!!!


Πολλά έχουν αλλάξει στην εποχή μας στον κόσμο των σνακ, τα μαγαζιά πουλούν κέικ «χαμένα» στο γλάσο, παγωμένα γιαούρτια, ντόνατ και άλλα τέτοια χαριτωμένα και ανθυγιεινά. Στο κέντρο της Αθήνας όμως...

κάποια πράγματα παραμένουν, για καλή μας τύχη, σταθερά – όπως το τυροπιτάδικο Μάμ -στην Πανεπιστημίου και Ιπποκράτους από το 1958- και το αδελφάκι του «Μάμ 2» στην Πεσμαζόγλου και Σταδίου από το 1962 –ιστορικά μαγαζιά που παραμένουν πιστά στα αγνά υλικά και νικούν την κρίση παραδοσιακά και υγιεινά.
«Η ιστορία τους ξεκινάει 60 περίπου χρόνια πριν» λέει, μιλώντας στο Popaganda.gr, η Ιωάννα, τωρινή συντονίστρια του μαγαζιού Μάμ 2 «Τότε που ο κ. Γιάννης Ψωμόπουλος –φωτογράφος στα νιάτα του με καταγωγή από την Κωνσταντινούπολη- ανοίγει το πρώτο κατάστημα με τυρόπιτες στην Πανεπιστημίου και προκαλεί σάλο σε όλη την γειτονιά.
Στο πλευρό του βρίσκεται πάντα η σύζυγός του με την οποία αρχίζουν να παρασκευάζουν τυρόπιτες, κασερόπιτες και σπανακόπιτες προσθέτοντας αυτό το «κάτι» της μικρασιατικής κουζίνας που κάνει τη διαφορά... (iefimerida)