Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Η «Κλέφτρα των Βιβλίων» ανοίγει τα χαρτιά της... (video)


Οι πρωταγωνιστές της βασισμένης σε μυθιστόρημα «Κλέφτρας των Βιβλίων» μιλούν για την αξία της ιστορίας πίσω από την ταινία, σε ένα αποκλειστικό βίντεο.
Βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Μάρκους Ζουσάκ, η «Κλέφτρα των Βιβλίων» του...

Μπράιαν Πέρσιβαλ, σκηνοθέτη του τηλεοπτικού «Downton Abbey», αναβιώνει την Γερμανία του 1933, λίγο καιρό μόλις πριν εισβάλλει ο ναζισμός.
Κεντρική ηρωίδα είναι η Λίζελ, την οποία υποδύεται η Σοφι Νελίς που είχε ξεχωρίσει 3 χρόνια πριν στο ντεμπούτο της στον «Εξαιρετικό Κύριο Lazhar» του Φιλίπ Φαλαρντό, ένα νεαρό κορίτσι που μένει ορφανό και μετακομίζει στο σπίτι των θετών γονιών της, που τους υποδύεται ο Τζέφρι Ρας και η Έμιλι Γουάτσον.
Το κορίτσι θα μάθει να διαβάζει σκόρπια, μισοκαμμένα βιβλία που καταστρέφονται δημόσια, μέχρι την στιγμή που στο σπίτι της θα βρει καταφύγιο ένας νεαρός Εβραίος. Μέσα από ένα παιχνίδι ανάγνωσης, ανταλλαγής και «δανεισμού» βιβλίων, οι δυο νεαροί θα γνωρίσουν έναν κόσμο, που μέχρι πρότινος αγνοούσαν.
Στο αποκλειστικό βίντεο, που εξασφάλισε το cinemag.gr, οι πρωταγωνιστές της ταινίας, αλλά και ο σκηνοθέτης, εξηγούν πόσο σημαντική είναι μια τέτοια ιστορία, που δείχνει πως η θέληση για ζωή, η δίψα για δημιουργία και ομορφιά, και το ανθρώπινο πνεύμα είναι δυνατότερα από οποιαδήποτε καταστρεπτική δύναμη του πολέμου.



Η ταινία «Η Κλέφτρα των Βιβλίων» κυκλοφορεί στους κινηματογράφους στις 23 Ιανουαρίου από την Odeon... (e-go)