Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

Τέρμα η δυσωδία στους δρόμους της Αθήνας!!! Έρχονται οι βυθιζόμενοι κάδοι σκουπιδιών...


Ήρθε ο καιρός που θα αναπνέουμε ελεύθερα στους δρόμους της Αθήνας, καθώς σήμερα εγκαθίσταται στο Γουδί ο πρώτος βυθιζόμενος κάδος απορριμμάτων και θα ακολουθήσουν άλλοι 19 σε διάφορες περιοχές...


Σύμφωνα με όσα δημοσιεύει η «Καθημερινή», στην πλατεία του Αγίου Θωμά στο Γουδί θα εγκατασταθεί σήμερα ο πρώτος από τους είκοσι βυθιζόμενους κάδους απορριμμάτων που πρόκειται να εγκαταστήσει ο Δήμος Αθηναίων. Η εγκατάσταση όλων των κάδων σε διάφορα σημεία της πόλης όπου υπάρχει μεγάλος φόρτος απορριμμάτων αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τον Απρίλιο.
Ο κάδος, μεγέθους 6 τετραγωνικών μέτρων που θα εγκατασταθεί στο συγκεκριμένο σημείο για να εξυπηρετούνται τα δύο νοσοκομεία (Λαϊκό και Παίδων) αλλά και τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος πέριξ της πλατείας, θα βρίσκεται θαμμένος σε βάθος τριάμισι μέτρων κάτω από το πεζοδρόμιο και το μόνο που θα φαίνεται στην επιφάνεια θα είναι η είσοδος - χοάνη όπου οι πολίτες θα πετούν τα απορρίμματα.
Υπολογίζεται ότι χωράει 20 κυβικά μέτρα συμπιεσμένα σκουπίδια -διαθέτει σύστημα συμπίεσης των απορριμμάτων- περίπου δηλαδή το περιεχόμενο 45 συμβατικών κάδων... (koolnews)