Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Βγάζει 7.000 ευρώ το μήνα... τρώγοντας!!!


Σε επάγγελμα μετέτρεψε την κατανάλωση φαγητού η Park Seo-yeon από τη Νότια Κορέα και μάλιστα πολύ προσοδοφόρο επάγγελμα καθώς...


της αποφέρει εισόδημα 7.000 ευρώ το μήνα.
Η 34χρονη εγκατέλειψε την κανονική δουλειά της και αφιερώνει τρεις ώρες τν ημέρα τρώγοντας μπροστά στην κάμερα του υπολογιστή της κ μεταδίδοντας online το γεύμα της.
Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι την παρακολουθούν κάθε μέρα να σερβίρει  στον εαυτό της δυσανάλογα μεγάλες ποσότητες φαγητού, στο διαμέρισμά της στη Σεούλ, κ να τρώει σε live streaming μέσω του σάιτ «The Diva».

Από διαφημίσεις και «δωρεές», η Park βγάζει πλέον όχι μόνο τα προς το ζην αλλά και πολλά περισσότερα.
Οι δωρεές έχουν τη μορφή εικονικών «μπαλονιών»- μια νοτιοκορεατική έκδοση των BitCoin, αξίζουν 100 γουον το καθένα- περίπου 9 σεντς ΗΠΑ- και μπορούν να ανταλλαγούν με μετρητά.
Το λεγόμενο «γαστρονομικό οφθαλμόλουτρο» είναι πολύ δημοφιλές στη χώρα που έχει από τα πιο υψηλά ποσοστά νοικοκυριών του ενός ατόμου.
Το 2030 τα νοικοκυριά αυτά αναμένεται να φτάσουν το 32,7%, το υψηλότερο μεταξύ των χωρών του ΟΟΣΑ. Καθώς οι περισσότεροι άνθρωποι τρώνε μόνοι, η κατανάλωση φαγητού online είναι μια διέξοδος για τους ανθρώπους που ζουν μόνοι, να έχουν μια αίσθηση της συντροφιάς όταν τρώνε.
Η Park έχει την «εκπομπή» της εδώ κ τρία χρόνια.
«Ο κόσμος απολαμβάνει να με βλέπει όταν δν μπορεί να φάει τόσο πολύ ή δεν μπορεί να βρει φαγητό μέσα στη νύχτα ή κάνει δίαιτα», εξηγεί, σύμφωνα με τη Daily Mail.
«Η μοναξιά είναι άλλος ένας παράγοντας», προσθέτει , «η εκπομπή μου δίνει την ευκαιρία σε χιλιάδες ανθρώπους να επικοινωνούν, γι’ αυτό είναι εθιστική».
Εκτιμάται πως οι άνθρωποι που έχουν ζωντανά σόου κατανάλωσης φαγητού φτάνουν τους 3.500.