Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Savoir Vivre στο γραφείο... που σκοτώνει!!! Όλα τα λεφτά...


Το να έχεις καλούς τρόπους συμπεριφοράς στο γραφείο, στην εποχή μας δεν είναι και ότι καλύτερο, καθώς όλοι ψάχνουν για ένα «μ@κ@κ@» που θα τους βγάλει τη δουλειά…
Οι καλοί τρόποι να ξέρετε ότι βοηθούν στην παραγωγικότητα και στην δημιουργία ευχάριστης ατμόσφαιρας στον τόπο εργασίας, αλλά οι «άλλοι», αυτοί που σε κάνουν να ξεχωρίζεις, είναι αυτό που πραγματικά θέλεις από μέσα σου να κάνεις, με το οπουδήποτε κόστος…

 

ü   Όταν μιλάτε στο τηλέφωνο επειδή δεν υπάρχει επικοινωνία πρόσωπο με πρόσωπο, φροντίστε να μιλάτε με τη φωνή της ψυχής σας! Και ο Άγιος φοβέρα θέλει… έστω και αν γνωρίζεται ότι ο συνομιλητής σας έχει δίκιο! Τον προειδοποιείς, για την επόμενη φορά… που θα σας ενοχλήσει!

ü  Όταν κάνετε χειραψία είναι πολύ σημαντικό η χειραψία σας να είναι θερμή. Άρα, ένα καλό χούφτωμα στη νοστιμούλα συνάδελφο… είναι η ιδανική πράξη που θα σε απογειώσει!

ü  Ο τρόπος που ντύνεστε στο γραφείο… είναι όλα τα λεφτά. Τα στενά, αμα έχεις άριστο σώμα, αξίζει να τα φοράς… προκαλώντας τους πάντες. Οι άντρες με τα πατικωμένα μούσμουλα και οι δε γυναίκες με τα μπαλκονάκια τους και τα εξαφανισμένα στριγκάκια τους!!!

ü  Η γλώσσα του σώματος λέει πολλά και γι’ αυτό, ανοίξτε τα πόδια σας… δηλώνοντας σε όλους, ότι ανοίξαμε και σας περιμένουμε, αλλά με μέτρο!

ü  Τώρα με την κρίση, το φαγητό στο γραφείο επιβάλλεται και γι’ αυτό κανείς δεν μπορεί να σας απαγορεύσει να φάτε τη φασολάδα σας συντροφιά μ’ ένα κρεμμύδι ή το μπακαλιάρο σας με σκορδαλιά!

ü  Μάθετε να δουλεύετε ομαδικά… αν δεν θέλετε η απόλυση να σας χτυπήσει την πόρτα. Η ομαδική εργασία σου δίνει το δικαίωμα να λες, όχι εγώ, ο άλλος το έκανε…

ü  Κάποιες κακές «συνήθειες» είναι αναγκαίες πλέον στο γραφείο… καθώς έτσι σπας τη μονοτονία της άχαρης εργασίας. Έτσι το σκάλισμα της μύτης, γίνεται το αγαπημένο σπορ όλων!


Και όλα αυτά δεν σταθούν ικανά, να αναρριχηθείς… παραδέξου το ότι είσαι ο απόλυτος μ@λ@κ@ς που χρόνια αναζητούν όλοι…