Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Η νύχτα που ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης γνώρισε το Μαρικάκι του…


Το βράδυ της 3ης Απριλίου του 1953, όλη η υψηλή κοινωνία της χώρας φορά τα καλά της για να πάει στην πλατεία Συντάγματος. Οι άνδρες με τα σμόκιν τους και οι γυναίκες με τις εντυπωσιακές τουαλέτες τους σπεύδουν στα πρώτα μεταπολεμικά καλλιστεία...


Εκεί, ο νεαρός τότε βουλευτής Κωνσταντίνος Μητσοτάκης γνώρισε την όμορφη Αθηναία Μαρίκα Γιαννούκου, κόρη εύπορης οικογένειας. Οι δυο του ξεκίνησαν μια ιστορία αγάπης που θα κρατούσε πολλά χρόνια. Απέκτησαν παιδιά, εγγόνια, μέχρι και δισέγγονα.
Το βράδυ εκείνο, όπως σημειώνει το koolnews, ο γοητευτικός τότε και πολλά υποσχόμενος πολιτικός, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, είχε κάθε λόγο να βρίσκεται στη πασαρέλα του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία. Ο λόγος; Διαγωνιζομένη και τελικά μεγάλη νικήτρια της βραδιάς ήταν η εξαδέλφη του, Νταίζη Μαυράκη. Η οποία κέρδισε πανηγυρικά, με το ψευδώνυμο Ακρωτήρι, κλέβοντας τις εντυπώσεις και όλα τα βλέμματα σε έναν διαγωνισμό με τεράστια αίγλη για την εποχή.

Παρουσιαστές οι Μέλινα Μερκούρη και Μίμης Φωτόπουλος. Ανάμεσα στους καλεσμένους ο στρατηγός Παπάγος, ο Σοφοκλής Βενιζέλος και άλλοι πολιτικοί της εποχής. Η μουσική της βραδιάς ήταν του Μίμη Τραϊφόρου με Πρόεδρο της κριτικής επιτροπής την Μαρίκα Κοτοπούλη.