Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Πως μπορείτε να «υιοθετήσετε» οικονομικά ένα παιδί με αναπηρία στην Ελλάδα…


Την ευκαιρία της προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο δίνει η ΕΛΕΠΑΠ, καθώς ξεκινά πρόγραμμα της οικονομικής «υιοθεσίες» παιδιών στην Ελλάδα τα οποία πάσχουν από αναπηρία και δεν έχουν ασφάλιση, καθώς δίνει την δυνατότητα σε όσους μπορούν οικονομικά να βοηθήσουν την οικογένειά του να αντεπεξέλθει στο κόστος του προγράμματος αποκατάστασής του...


«Σε μια εποχή που αυξάνονται τα παιδιά τα οποία είναι ανασφάλιστα, είναι επιτακτική η ανάγκη εύρεσης πόρων για να καλυφθούν οι ανάγκες τους» τόνισε σε συνέντευξη τύπου με αφορμή την ανακοίνωση των εκδηλώσεων που διοργανώνει η ΕΛΕΠΑΠ, η διευθύντριά της Λένα Χράνη.
Στο πρόγραμμα της δωρεάς υιοθεσίας εντάσσονται παιδιά με αναπηρίες που προέρχονται από οικονομικά ασθενέστερες οικογένειες και προσέρχονται στην ΕΛΕΠΑΠ για το απαραίτητο, για την αποκατάστασή τους, θεραπευτικό και εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Η έλλειψη οικονομικών πόρων αλλά και ασφαλιστικού φορέα για την κάλυψη του κόστους των θεραπειών, χαρακτηρίζουν τις οικογένειες αυτές που έχουν να αντιμετωπίσουν εκτός από το πρόβλημα υγείας του παιδιού τους και τις οικονομικές δυσκολίες που προκύπτουν από αυτό. «Ήδη έχουμε 10 παιδιά που είναι ενταγμένα στο πρόγραμμα αλλά υπάρχει ανάγκη για διπλάσιο αριθμό» εξήγησε η κa. Χράνη.

Το κόστος της υιοθεσίας ενός παιδιού, ανέρχεται στο ποσό των 3.000 ευρώ ετησίως και ο δωρητής καλείται να το καλύψει ολόκληρο ή μέρος αυτού, ή να το μοιραστεί με ένα ή περισσότερα άτομα… (iefimerida)